Climent destaca l'increment del 6% en el pressupost del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana "per a continuar millorant la competitivitat industrial de les pimes en 2022"

Les taules sectorials del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana (PEIV) generen una governança que permet una comunicació recíproca amb cadascun dels sectors productius.

Economía 13 de febrero de 2022 Redacció Redacció
Rafael-Climent-GUILLERMO-LUCAS-2-770

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat l'increment del 6% respecte a 2021 en el pressupost destinat a la cinquena fase d'implementació del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana, (PEIV), fins a aconseguir els 43,7 milions d'euros.

Per a Climent el PEIV "és un clar exemple de la ferma aposta de la Conselleria d'Economia Sostenible per continuar desenvolupant una política industrial d'alt valor afegit, neta, resilient i diversificada en la Comunitat Valenciana i per millorar la competitivitat industrial de les pimes". En aquest sentit, ha afegit que en aquest any 2022 la Generalitat en el seu conjunt "destinarà 319,8 milions d'euros als nostres sectors industrials, un 4% més que en 2021".

El conseller ha subratllat que el PEIV "ha aconseguit crear una governança que permet mantindre una comunicació permanent i bidireccional amb cadascun dels sectors productius de la Comunitat Valenciana". "El vertader èxit del PEIV- ha continuat- resideix en un intercanvi continu d'informació amb cada sector".

Climent s'ha manifestat així durant la reunió de l'Observatori de la Indústria i dels Sectors Econòmics Valencians que ha comptat amb la participació de la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró i la directora general d'Indústria, Energia i Mines, Empar Martínez. També, ha assistit el recentment nomenat subdirector d'Indústria, Vicente Castelló, el director general de Relacions Externes del Ivace, Jordi Sebastià i el secretari autonòmic d'Hisenda, Francesc Gamero.

També han participat representants de la CEV, de CCOO-PV, d'UGT-PV, de la Universitat Politècnica de València i de IBIAE i ha estat representada la Secretaria Autonòmica de Turisme.

El titular d'Economia ha detallat que durant la reunió s'ha abordat una nova estructura en els sis eixos que conformen el Pla, de manera que la sostenibilitat i l'economia circular de l'Eix 3 passaria a convertir-se en un eix transversal "amb una important influència sobre la resta".

 

Estratègia Hidrogen Renovable

Una altra de les novetats que s'han tractat ha sigut l'Estratègia de l'Hidrogen Renovable de la Comunitat Valenciana 2030 i l'Aliança Valenciana de Bateries, dues mesures amb les quals es pretén evitar l'emissió d'entorn de 900.000 tones de diòxid de carboni equivalents anuals a partir de 2030.


Seguretat Industrial

De la mateixa manera, s'han conegut els resultats de l'execució de la campanya de 2021 del Pla d'Acció per a la Promoció de la Seguretat Industrial on destaca la celebració del primer Congrés de Seguretat Industrial i dels Primers Premis de Seguretat Industrial. També, s'ha parlat de l'aplicació autocheck SI i la promoció de la transformació digital de les operacions de manteniment.

Cal assenyalar, en aquest sentit, la celebració de 43 jornades i videoconferències de divulgació SI dirigides principalment a sindicats, àrees industrials, cicles formatius i administradors de finques, la campanya de màrqueting publicitari de Seguretat Industrial i les campanyes extraordinàries de control administratiu.

 

Pla Agilita

Respecte al Pla Agilita, (normativa que persegueix l'augment de la competitivitat de les empreses industrials valencianes mitjançant l'agilitat i simplificació de procediments administratius), destaca la simplificació dels procediments per a obtindre el carnet d'instal·ladors i de les instal·lacions tèrmiques i de baixa pressió, així com les millores realitzades en l'aplicació AIRE i la iniciativa del portal web Indústria que facilita informació general i tràmits disponibles a la ciutadania, empreses industrials i organitzacions mitjançant un accés únic.

Te puede interesar
Lo más visto