Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Cultura presenta aquest dissabte el llibre ‘Cementeri de Castelló. La història d’una ciutat’

L’obra de Queta Ródenas, i publicada pel MUCC, fa un estudi històric, cultural i artístic d’aquest recinte de més de segle i mig d’antiguitat

Cultura 11 de febrero de 2022 Redacció Redacció
10-02-2022 Ruiz llibre cementeri civil

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, presentarà el proper dissabte 12 de febrer a les 11.00 hores, al cementiri de Sant Josep, el llibre ‘Cementeri de Castelló. La història d’una ciutat’. Un treball de Queta Ródenas publicat pel Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC) que recorre la història de la ciutat a través de les persones que estan allí soterrades i fa un recorregut dels distints cementiris a Castelló.

L’obra permet conéixer i endinsar-se en la història i, a més, analitza l’arquitectura i l’art que conformen el propi cementeri. Aquest treball exhaustiu també contempla centenars d’entrevistes a familiars i amb material arxivístic municipal i autonòmic.

Segons explica la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, “Queta Ródenas és part vital de la investigació en matèria de memòria històrica de la part civil del cementiri, i s’ha convertit en imprescindible per al Grup de Memòria Històrica i per al MUCC”. “El seu treball investigador artístic, arquitectònic i humanistes ha estat essencial perquè, segons diu la pròpia autora, les persones allí soterrades són els meus amics i amigues”, ha afegit l’edil Ruiz.
Ruiz també ha posat de relleu la tasca de la directora del MUCC, Ana Meseguer, en la coordinació d’aquest treball que arrancà l’any 2019.

Més sobre la publicació

Des de la premissa "els cementiris no són sols llocs d'enterrament, sinó també autèntics museus de la memòria", aquesta publicació fa un recorregut pels grans canvis socials de la ciutat i per la vida de personatges il·lustres i persones anònimes que han anat configurant la memòria col·lectiva en un homenatge als nostres avantpassats.

La memòria històrica de la ciutat està present amb l'estudi «cementiri civil» que tracta aspectes com víctimes dels bombardejos, la violència durant la guerra, la memòria històrica i les víctimes de la repressió franquista.
El llibre es podrà adquirir a la Llibreria Municipal de Castelló de la Plana al carrer Gaibiel 4, i a la web publicaciones.castello.es, a un preu de 31 euros en format físic i 14 euros en digital.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter