Salvador Peiró, especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat una flexibilització de les normes i recomanacions establides per a la celebració de festes populars en la Comunitat Valenciana que té com a objectiu fer compatible la "màxima seguretat sanitària" amb la "major normalitat" en el desenvolupament dels actes que es programen.
Així ho ha explicat el president en una comparencia davant els mitjans de comunicació acompanyat de la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, per a explicar el marc general de normes i recomanacions acordat per la Generalitat per a aquestes celebracions populars.
Ximo Puig ha anunciat en aquest sentit que, en concordança amb la normativa estatal, es fixa com a obligatòria la màscara en les mascletaes i altres aglomeracions en les quals no siga possible garantir la distància de seguretat durant els actes festius que se celebren en la Comunitat Valenciana.
Com ha explicat, dins de la voluntat de flexibilitzar el marc general de mesures de seguretat sanitària, no s'exigirà l'ús de màscara en actes ordenats en els quals es puga mantindre la distància i, per tant, s'eximirà del seu ús a les persones participants en desfilades i ofrenes, però sí que s'exigirà al públic assistent, amb l'excepció de les persones menors de 6 anys.
D'altra banda, les seus festeres assumiran la normativa específica d'hostaleria i restauració i les carpes hauran de tindre un màxim de dos laterals coberts per a ser considerades espais no tancats.
El president ha indicat que aquestes normes i recomanacions busquen possibilitar que les festes puguen celebrar-se "amb la màxima seguretat possible". Es pretén així garantir unes Falles i unes festes de la Magdalena "segures" i amb la "major normalitat", però tenint en compte que la pandèmia "continua entre nosaltres i que cal ser prudents".
Reducció de restriccions
El president ha precisat, d'altra banda, que la setmana vinent es realitzarà una actualització de les mesures contingudes en l'actual resolució de la Conselleria de Sanitat, de 8 d'octubre de 2021, sobre mesures de salut pública i ha subratllat que, si continua l'actual tendència de reducció de contagis, la voluntat és que es produïsca una "rebaixa substancial de les restriccions vigents".
D'acord amb les normes i recomanacions acordades per a les festes populars, com a norma general, s'estableix, per tant, l'ús obligatori de màscara en els casos d'aglomeracions, i, a més, es recomana el seu ús continuat quan les circumstàncies l'aconsellen.
En les desfilades, ofrenes i cavalcades (i també en les entrades, dianes i actes d'arcabusseria de moros i cristians), no s'exigirà el seu ús per a les persones participants, però sí que serà obligatòria per al públic que puga assistir, excepte per a les persones menors de 6 anys. En les cercaviles, la màscara serà obligatòria per a participants i públic, exceptuades les persones menors de 6 anys.
Quant a les activitats habituals de les seus festeres, aquestes es desenvoluparan aplicant les mesures de seguretat relatives a l'ús de la màscara, el manteniment de la distància de seguretat i la correcta ventilació dels locals.
Les seus festeres de tipus C aplicaran les mesures addicionals establides en la normativa que corresponguen a l'activitat per a la qual estiguen autoritzades. Si es realitzen activitats anàlogues a les d'hostaleria i restauració, s'haurà de complir amb la normativa sanitària vigent.
Els menjars, esmorzars i sopars es desenvoluparan preferentment a l'aire lliure, mitjançant la instal·lació de carpes amb un màxim de dos laterals o en carrers delimitats prèvia concessió de permís municipal. En tot cas, assumiran la normativa específica d'hostaleria i restauració en el moment de la celebració.
A més, es recomana que cada comissió festera compte amb la figura del coordinador/a COVID i que les activitats es realitzen a l'aire lliure en espais delimitats.
Radio Armelles i el Centre de Transfusió de Sang, units per a fomentar la donació de sang
El CEIP Armelles de Castelló entrevista al Centre de Transfusió de Sang al seu programa de radio.
965 918 658 és el número habilitat per a facilitar medicaments als pacients cronològics afectats per la DANA
Més d’un centenar d’ambulàncies TNA preparades per a traslladar pacients vulnerables o facilitar fàrmacs
“Músiques per a la Vida” un projecte innovador a l’Hospital de La Magdalena
El projecte combina cant, expressió rítmica i corporal, i l'ús d'instruments per a fomentar la recuperació física i emocional dels pacients i els seus familiars.
"El primer que comença la maniobra cardíaca és el que salva la vida"
Parlem amb la metgessa Rosario Murcia durant la celebració del Dia Mundial de la parada cardíaca
Castelló llançarà un programa de Salut Mental en col·laboració amb la Generalitat
El nou servei oferirà atenció més pròxima a persones amb problemes greus i a les seues famílies a partir de 2025
Castelló llança una campanya per a promocionar el Marketplace i les taquilles intel·ligents que acosten els productes frescos a la ciutat
El nou sistema de compra en línia permet als veïns adquirir productes del Mercat Central i Sant Antoni i arreplegar-los en taquilles distribuïdes per tota la ciutat.
L'exposició estarà oberta fins al 9 de febrer al Menador de Castelló
Castelló acull el partit de bàsquet en cadira de rodes entre COCEMFE Castelló BSR i Bàsquet Girona
Un esdeveniment esportiu per a fomentar la inclusió i el treball en equip
La Unió ratifica que la DANA sols ha afectate a un 10 % dels cítrics de la Comunitat Valenciana
Hi haurà suficients cultius per a abastir la venda nacional i les exportacions, sense la necessitat d'importacions
La fira de Nadal de Benicarló més ampli i amb propostes per a tots
Casetes de fusta i espectacles d'animació són les novetats aquest any