Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Ximo Puig anuncia una flexibilització de les normes per a celebrar les festes amb la "màxima seguretat" i amb la "major normalitat" possibles

No s'exigirà l'ús de màscara a les persones participants en desfilades i ofrenes, però sí al públic assistent

Coronavirus 14 de febrero de 2022 Redacció Redacció
210211_rdp_interdepartamental_1

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat una flexibilització de les normes i recomanacions establides per a la celebració de festes populars en la Comunitat Valenciana que té com a objectiu fer compatible la "màxima seguretat sanitària" amb la "major normalitat" en el desenvolupament dels actes que es programen.

Així ho ha explicat el president en una comparencia davant els mitjans de comunicació acompanyat de la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, per a explicar el marc general de normes i recomanacions acordat per la Generalitat per a aquestes celebracions populars.

Ximo Puig ha anunciat en aquest sentit que, en concordança amb la normativa estatal, es fixa com a obligatòria la màscara en les mascletaes i altres aglomeracions en les quals no siga possible garantir la distància de seguretat durant els actes festius que se celebren en la Comunitat Valenciana.

Com ha explicat, dins de la voluntat de flexibilitzar el marc general de mesures de seguretat sanitària, no s'exigirà l'ús de màscara en actes ordenats en els quals es puga mantindre la distància i, per tant, s'eximirà del seu ús a les persones participants en desfilades i ofrenes, però sí que s'exigirà al públic assistent, amb l'excepció de les persones menors de 6 anys.

D'altra banda, les seus festeres assumiran la normativa específica d'hostaleria i restauració i les carpes hauran de tindre un màxim de dos laterals coberts per a ser considerades espais no tancats.

El president ha indicat que aquestes normes i recomanacions busquen possibilitar que les festes puguen celebrar-se "amb la màxima seguretat possible". Es pretén així garantir unes Falles i unes festes de la Magdalena "segures" i amb la "major normalitat", però tenint en compte que la pandèmia "continua entre nosaltres i que cal ser prudents".

Reducció de restriccions

El president ha precisat, d'altra banda, que la setmana vinent es realitzarà una actualització de les mesures contingudes en l'actual resolució de la Conselleria de Sanitat, de 8 d'octubre de 2021, sobre mesures de salut pública i ha subratllat que, si continua l'actual tendència de reducció de contagis, la voluntat és que es produïsca una "rebaixa substancial de les restriccions vigents".

D'acord amb les normes i recomanacions acordades per a les festes populars, com a norma general, s'estableix, per tant, l'ús obligatori de màscara en els casos d'aglomeracions, i, a més, es recomana el seu ús continuat quan les circumstàncies l'aconsellen.

En les desfilades, ofrenes i cavalcades (i també en les entrades, dianes i actes d'arcabusseria de moros i cristians), no s'exigirà el seu ús per a les persones participants, però sí que serà obligatòria per al públic que puga assistir, excepte per a les persones menors de 6 anys. En les cercaviles, la màscara serà obligatòria per a participants i públic, exceptuades les persones menors de 6 anys.

Quant a les activitats habituals de les seus festeres, aquestes es desenvoluparan aplicant les mesures de seguretat relatives a l'ús de la màscara, el manteniment de la distància de seguretat i la correcta ventilació dels locals.

Les seus festeres de tipus C aplicaran les mesures addicionals establides en la normativa que corresponguen a l'activitat per a la qual estiguen autoritzades. Si es realitzen activitats anàlogues a les d'hostaleria i restauració, s'haurà de complir amb la normativa sanitària vigent.

Els menjars, esmorzars i sopars es desenvoluparan preferentment a l'aire lliure, mitjançant la instal·lació de carpes amb un màxim de dos laterals o en carrers delimitats prèvia concessió de permís municipal. En tot cas, assumiran la normativa específica d'hostaleria i restauració en el moment de la celebració.

A més, es recomana que cada comissió festera compte amb la figura del coordinador/a COVID i que les activitats es realitzen a l'aire lliure en espais delimitats.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter