Castelló presenta el seu Pla de Turisme Sostenible al Ministeri per a optar a nous fons de la UE

L'alcaldessa es reuneix amb el secretari d'Estat de Turisme i exposa l'estratègia que l'Ajuntament presentarà a la convocatòria de 2022

General 15 de febrero de 2022 Redacció Redacció
14-02-22 Marco se reúne con el Secretario de Estado de Turismo

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat hui al secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, el Pla de Turisme Sostenible en Destí de l'Ajuntament de Castelló. Una estratègia de sostenibilitat turística que preveu l'execució de projectes clau per a l'augment de la competitivitat de Castelló com a destinació turística, incidint en l'increment de la qualitat de corredors verds i passejos turístics, el foment de la mobilitat sostenible mitjançant vies de ciclovianants, l'adequació ambiental d'entorns urbans d'esplai, el reforç de les capacitats digitals del capital humà lligat al sector turístic i la dotació d'infraestructures digitals vinculades amb l'activitat turística, entre altres accions.

L'alcaldessa de Castelló ha explicat que aquest pla de sostenibilitat turística es presentarà a la convocatòria de 2022 per a optar a nous fons europeus i ha destacat que es tracta d'una proposta que, principalment, contempla actuacions en una de les zones amb major vocació turística de la ciutat com és el districte marítim.

En concret, destaca el projecte de remodelació del passeig marítim de l'avinguda Ferrandis Salvador des del Camí la Plana al Camí la Ratlla a fi d'ampliar les zones per als vianants per a l'ús i gaudiment de residents i turistes i, al mateix temps, millorar les infraestructures públiques existents. “És un ambiciós projecte que persegueix la millora ambiental d'un dels espais més emblemàtics i importants del Grau i de la ciutat per a la seua transformació en un espai més obert i amb noves zones d'esplai”, ha indicat Marco.

L'alcaldessa ha apuntat que aquest projecte de renovació del passeig marítim “suposarà un impuls a l'activitat turística de la zona” i la “millora de la mobilitat cap a una mobilitat més sostenible” amb intervencions com l'ampliació de la zona per als vianants, creació de zones d'ombra, un carril de patinatge i un carril bici. El projecte presentat a la nova convocatòria contemplaria una inversió de huit milions d'euros

El Pla de Turisme Sostenible en destí de l'Ajuntament de Castelló recull a més altres actuacions complementàries que s'estan posant en marxa per part de l'Ajuntament i que estan vinculades a l'estratègia Edusi o altres actuacions locals. Així, el pla recull l'actuació en el Riu Sec i el camí Caminàs.

Entre els objectius del pla està la millora de Castelló com a destinació turística a través de la inversió en actuacions clau per a l'augment de la seua competitivitat, i la incorporació de manera efectiva de la sostenibilitat i la digitalització en la gestió de recursos, productes i infraestructures turístiques de la ciutat, entre altres.

Te puede interesar
Lo más visto