Climent: "Les empreses i productes de la Comunitat Valenciana són un referent en les fires internacionals"

El conseller ha mantingut reunions de treball en l'Oficina comercial d'Espanya en Dubái i la Cambra d'Espanya

Economía 16 de febrero de 2022 Redacció Redacció
conseller_jornada_fvmp
Font: gva.es

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, acompanyat per la directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, ha desenvolupat una intensa agenda de treball en Dubái, on s'ha traslladat per a fer costat a les empreses valencianes presents en la fira agroalimentària Gulfood.

Durant la segona jornada en Emirats, Rafa Climent s'ha reunit amb el conseller econòmic i comercial d'Espanya en Dubái, Andrés Salinero, per a conéixer de primera mà com s'està comportant el mercat i les oportunitats existents per a les empreses espanyoles en aquests moments. Durant la reunió ha comentat l'estratègia de la marca Espanya en aquest interessant mercat.

"Emirats compta amb una economia molt dinàmica, oberta a l'exterior i amb una ubicació que li converteix en porta d'entrada a la regió amb interessants oportunitats de negoci que fan dels Emirats Àrabs un mercat atractiu per als exportadors de la Comunitat", ha explicat Climent.

"Les empreses i productes de la Comunitat Valenciana són un referent en les diferents fires internacionals com Gulfood" que se celebra aquesta setmana, "amb una qualitat que els permet competir en qualsevol mercat", ha destacat.

Emirats destaca com el quart mercat asiàtic per als productes de la Comunitat Valenciana i el segon a Orient pròxim. És un mercat molt dinàmic amb una taxa de creixement del 31% en el valor de les exportacions valencianes en el període gener-novembre de 2021, amb un valor de 247 milions d'euros.

Al final d'aquesta reunió, Climent i Maria Dolores Parra s'han reunit amb representants de la Cambra d'Espanya i de les empreses valencianes Torrecid i Neolith, que compten amb presència en Dubái.

La jornada de reunions ha continuat amb la visita a les instal·lacions de l'antena de l'Ivace en Dubái, on han conegut els diferents serveis que en aquests moments estan prestant a les empreses valencianes amb interessos en el mercat. Un suport personalitzat i adaptat a les característiques de les empreses amb les quals l'Ivace persegueix facilitar la introducció d'empreses i productes en aquest interessant mercat.

Finalment, la comitiva s'ha dirigit al showroom de l'empresa Andreu World en Dubái situada al Jumeraih Business Center, que es posiciona com un referent als Emirats Àrabs amb productes que destaquen pel seu disseny i innovació fabricats en la Comunitat Valenciana.

Un "interessant" mercat

Els Emirats Àrabs són un interessant mercat amb una població actual de 10 milions d'habitants i amb un alt ingrés per càpita, el dotzé major del món. Dubai és el principal centre del país on es concentra prop del 30% de la població amb prop de 3 milions d'habitants. 

L'economia d'Emirats és la segona major a la regió, només superada per la de l'Aràbia Saudita. Els Emirats, i particularment Dubai, han sabut aprofitar la seua situació estratègica entre Àsia i Europa, posicionant-se com el principal centre logístic, de transport, comercial, financer i firal de la regió.

Els esforços del govern en la diversificació econòmica han reduït la porció del PIB del sector de petroli i gas al 30%. El govern ha augmentat la despesa en creació d'ocupació i expansió d'infraestructura i està obrint els serveis públics a una major participació del sector privat. Les zones de lliure comerç del país, que ofereixen un 100% de propietat estrangera i zero impostos, estan ajudant a atraure inversors estrangers.

Per als productes de la Comunitat Valenciana, Emirats Àrabs destaca com el 4t mercat asiàtic més important i 2n a Orient pròxim i ha ascendit al lloc 23é com a destí mundial dels productes valencians.

Els productes valencians més demandats en el mercat dels Emirats són els productes ceràmics (24% de l'exportació total), juntament amb els combustibles, els esmalts, les màquines i les fruites amb el 63% del valor exportat.

Els sectors amb millors perspectives de l'economia d'Emirats són petroli i gas; energia (nuclear i renovables); arquitectura, construcció i enginyeria; educació; defensa; seguretat i protecció; aeroespacial; atenció sanitària i dispositius mèdics; automoció; i electrònica de consum. També alimentació (productes orgànics, la fruita i verdura, l'oli o corder), sector agroindustrial i d'inputs i tecnologia agrícola. Destaquen els serveis: d'enginyeria, consultoria especialitzada (turisme, gestió sanitària), arquitectura i interiorisme, entre altres.

Te puede interesar
Lo más visto