La fotoperiodista Carme Ripollés, premi Olímpia 2022

El Consell Municipal d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló li entregarà el guardó en el marc de l’acte institucional del 8 de març per la seua trajectòria professional i artística

General 18 de febrero de 2022 Redacció Redacció
Retrato-Carme Ripolles04

El Consell d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló ha triat a Carme Ripollés Martínez com a premi Olimpia 2022. Així ho anuncià ahir mateix la presidenta del propi Consell i regidora de Feminisme a la ciutat, Verònica Ruiz, com a reconeixement a la seua trajectòria professional i artística dins del món del fotoperiodisme.

En paraules de la pròpia regidora Ruiz, “Carme Ripollés és una dona molt implicada, amb una professionalitat indiscutible que sempre té una mirada peculiar a través de la seua càmera que és capaç de transmetre’ns amb total sensibilitat”. “Aaquest guardó és un simple reconeixement a tota la seua trajectòria i visió que ens dona de la realitat a través de la seua càmera des de fa ja més de 20 anys”, afegeix l’edil Ruiz.

Durant tota la seua carrera, Carme Ripollés ha contemplat la realitat de forma única i personal a través de la càmera que ha permès ajudar a comprendre el món. Aquest guardó, també premia el seu bon quefer i la seua incansable implicació en la lluita per aconseguir la igualtat entre homes i dones i per la seua dedicació en el món de la cultura

De fet, a hores d’ara, Ripollés està preparant la seua tesi doctoral sobre la representació transgènere al cinema espanyol de la Transició en el marc del programa de Doctorat d’Estudis i Investigacions Multidisciplinars en la Perspectiva de Gènere.

L’acte de lliurament del Premi Olimpia 2022 està programat per al pròxim 8 de març al Teatre del Raval a les 12:00 hores.

Més sobre Carme Ripollés

La premiada (Nules, 1977) viu a Castelló i és llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2000. Des de que es va llicenciar, ha treballat com a fotoperiodista en nombrosos mitjans de comunicació com El Heraldo de Castellón, El Heraldo de Aragón, El Mundo, ADN Castelló, Levante Castellón i Marca. El 2009 va fundar l’agència ACF Fotografia, amb fi d’explorar altres sectors dirigits al món de l’empresa.

Paral·lelament al seu treball als mitjans, Carme Ripollés està experimentant en nous formats d’expressió fotogràfica i comparteix a les xarxes socials un diari d’imatges realitzades amb aplicacions del telèfon amb les que tracta d’aportar una visió pròpia de temes periodístics i quotidians. També compta amb diversos treballs artístics com ‘Diari fotogràfic del confinament’ i les exposicions ‘PHOTOESPAÑA #desdemibalcón’, ‘En minoria’ i ‘L’ull d’ADONA’T’. Entre d’altres, també ha impartit classes al departament de comunicació de la Universitat Jaume I.

Te puede interesar
Lo más visto