Climent: "Les exportacions de la Comunitat registren un nou màxim històric en superar els 32.413 milions d'euros"

La II edició a València de BabyKid & Fimi compta amb la presència d'un centenar d'empreses compradores convidades pel Ivace

Economía 19 de febrero de 2022 Redacció Redacció
BabyKid & Fimi

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha inaugurat aquest matí la segona edició de BabyKid & Fimi, la major oferta expositiva de l'univers de la infància que obri hui les seues portes en Fira València.

Rafa Climent s'ha mostrat molt satisfet "per comprovar les positives expectatives d'aquesta segona edició del certamen després de la seua tornada a terres valencianes l'any 2020, amb un gran èxit de participació tant de signatures nacionals com internacionals".

Climent ha comentat així mateix les dades d'exportació de la Comunitat Valenciana l'any 2021 coneguts aquest mateix matí, amb un "nou màxim històric de la Comunitat en superar els 32.413,3 milions d'euros, un 13,2% més que en 2020 i un 3,4% més que en 2019, abans de la pandèmia".

"Recuperem el dinamisme de les nostres exportacions, amb increments de les tres províncies i amb el 10,2% de les exportacions espanyoles i amb valors que confirmen la recuperació del ritme exportador i de la gran labor que estan fent les nostres empreses en els mercats exteriors", ha explicat.

En aquest sentit, Rafa Climent ha volgut ressaltar la importància de "recuperar certàmens que s'havien desplaçat a altres ciutats per a concentrar en Fira València l'oferta dels nostres sectors i empreses i continuar donant suport a la internacionalització de la Comunitat Valenciana", ha destacat Climent.

"Les fires recuperaran la seua funció com un aparador fonamental per a donar a conéixer la nostra oferta de producte a la resta del món en un escenari post pandèmia que està àvid de tornar a la normalitat i recuperar les grans cites firals", ha indicat.

Per això, -ha assenyalat- "la conselleria d'Economia, a través de Ivace Internacional, torna a incidir en el caràcter internacional del certamen amb una ambiciosa missió inversa integrada per 175 persones que representen a un centenar d'empreses compradores procedents de 31 països".

"Tornem a donar suport al caràcter internacional d'aquesta fira amb un ambiciós pla de compradors estrangers, desenvolupat en estreta col·laboració entre el Ivace, l'Associació Associació Espanyola de Productes per a la Infància i Fira València", ha indicat.

Entre els països figuren Alemanya, Algèria, Bèlgica, Xile, Emirats, Eslovènia, els Estats Units, França, Grècia, Guatemala, l'Iraq, Israel, Itàlia, Jordània, Líban, Líbia, Malta, el Marroc, Mèxic, el Perú, Polònia, Portugal, Puerto Rico, el Regne Unit, Romania, Rússia, Sèrbia i Ucraïna.

BabyKid Spain & Fimi es configura com un punt de trobada per a professionals del món infantil, en un projecte liderat per ASEPRI i Fira València, que compta amb el suport de la conselleria d'Economia Sostenible a través del Ivace.

En la inauguració el conseller Climent ha realitzat un recorregut pels estands de les empreses de la Comunitat Valenciana participants acompanyat pel sotssecretari de la conselleria d'Economia Sostenible, Natxo Costa, la directora general del Ivace, Julia Company i la directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra.

També han estat presents el director general de Fira València, Enrique Soto Ripoll i el director de Moda, Hàbitat i Indústries culturals d'ICEX España Exportació i Inversions, Pablo Conde.

Exportacions any 2021

Les exportacions de la Comunitat Valenciana l'any 2021 han aconseguit un valor de 32.413,3 milions d'euros, la qual cosa representa un increment del 13,2% respecte a l'any anterior, segons dades oferides per la Direcció Territorial de Comerç a València.

El valor exportat és un nou màxim històric de les exportaciores de la Comunitat, que superen ja en un 3,4% les xifres obtingudes l'any 2019, abans de l'inici de la pandèmia.

Per províncies, Alacant registra exportacions per valor de 6.216,7 milions d'euros, amb un ascens del 22,2%; Castelló exporta producte valorat en 8.771,2 milions d'euros, amb un ascens del 19%, mentre València registra exportacions valorades en 17.425,4 milions d'euros, la qual cosa representa un increment del 7,8%.

Per branques d'activitat, el sector d'alimentació concentra el 22,7% i creix un 11,6% respecte a l'any 2020. Li segueix manufactures no químiques, amb el 17,2% del total i un increment del 25,5%. Els productes ceràmics, inclosos en aquesta branca, s'incrementen un 24% en 2021.

A continuació se situen els productes químics, amb un ascens del 15,5% respecte a l'any anterior. Li segueix el capítol de béns d'equip que manté el seu destacat dinamisme i acaba l'any amb un ascens del 36,6%. El capítol d'automoció es manté en xifres negatives i registra un descens del 20,9% respecte a l'any 2020. Les manufactures de consum acaben l'any amb un increment del 20,7%.

La Unió Europea concentra el 57,4% de les exportacions valencianes l'any 2021, amb un ascens del 12,8%. Per països, destaca l'augment de les vendes a França, xifrat en un 11,8% i situat com a principal client de la Comunitat.

Les exportacions dirigides a Amèrica s'han incrementat un 20,4% (augments de 13,9% a Amèrica del Nord i 36,1% a Amèrica Llatina). Àsia creix un 15,8% i Àfrica un 12,7%.

Te puede interesar
Lo más visto