L'Ajuntament d'Orpesa inicia tractaments contra la processionària i el morrut

Entre les actuacions destaca la retirada de bosses en els pins, la col·locació de paranys en el col·legi La Mediterrània i la endoterapia com a mètode preventiu

General 19 de febrero de 2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
Trampas procesionaria

L'Ajuntament d'Orpesa ha iniciat aquesta setmana els tractaments per a acabar amb l'eruga processionària que afecta els pins i també contra el temut morrut que danya les palmeres. Així ho ha anunciat el regidor de Medi Ambient, Jordi Llopis, qui ha avançat que “hem detectat exemplars d'arbres afectats en diferents zones del nostre municipi, com La Petxina, el parc del Castell i el col·legi La Mediterrània, entre altres focus”.

Els serveis de jardineria també han procedit, en diferents zones del municipi, a la retirada de les bosses que crea l'eruga processionària i hui mateix han començat a administrar endoterapia als pins i palmeres com a mecanisme de prevenció contra la processionària i el morrut, respectivament. Es tracta d'un mètode alternatiu de tractament fitosanitari de l'arbratge urbà de baix impacte ambiental que consisteix en la injecció en el tronc d'una substància nutritiva que serveix per a enfortir l'arbre.

Així mateix, una altra de les actuacions que s'ha realitzat aquesta setmana és la col·locació de paranys en els pins més afectats, com és el cas dels quals es troben en el col·legi La Mediterrània “per a evitar qualsevol incident que puga perjudicar la salut dels més xicotets i les famílies que acudeixen al centre diàriament”, explica Llopis. “Una solució més efectiva i ràpida”, afig.

Te puede interesar
Lo más visto