La Generalitat participa en el projecte europeu Merging que posa l'habitatge com a factor d'integració dels immigrants

Els socis europeus visiten habitatges de EVha en el centre històric de València per tal de participar al projecte

General 20 de febrero de 2022 Redacció Redacció
Merging

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de la Direcció General d'Emergència Residencial, col·labora i forma part dels Stakeholder en el projecte europeu Merging. Es tracta d'un estudi interdisciplinari sobre la integració d'immigrants a través d'iniciatives d'habitatge participatiu per a provar un mètode innovador que fomente i assegure un procés sostenible d'integració dels migrants.

L'objectiu de Merging és examinar les polítiques i iniciatives d'integració existents a nivell europeu, regional i local, però també les pràctiques individuals en les quals l'habitatge juga un paper important. Consisteix a fer una comparació de diferents casos d'estudi sobre el seu tractament i integració i identificar les millors pràctiques.

Aquest primer pas portarà a dissenyar i posar en marxa iniciatives pilot participatives dirigides a la integració a través de l'habitatge. En aquest projecte pilot que es realitzarà a la nostra ciutat participen la Universitat de València i l'associació Quatorze. Aquest projecte europeu està realitzant experiències pilot i provant la seua implementació en tres països de la UE: Espanya (València), França (Lió) i Suècia (Göteborg).

En el cas d'Espanya, el projecte pilot es desenvoluparà en diversos habitatges i un local per a formar un espai comú del centre històric de València, gestionats per l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha). La directora general d'Emergència Residencial, Pura Peris, ha acompanyat als directors del projecte a la visita d'habitatges per a seleccionar les més apropiades per a posar en marxa Merging.

Pura Peris ha declarat que l'administració pública "no pot deixar a cap col·lectiu vulnerable sense un habitatge digne i hem de donar suport a iniciatives que faciliten l'accés dels migrants als drets cívics per a aconseguir la seua integració socioeconòmica".

Per a assegurar l'èxit i la sostenibilitat del projecte, tant immigrants, amfitrions, voluntaris, ONG, empreses, ciutadans hauran d'involucrar-se en la construcció (o renovació) dels habitatges.

L'objectiu final és mesurar els efectes a llarg termini de les iniciatives participatives vinculades a l'habitatge i demostrar els factors que afavoreixen o bloquegen les vies d'integració dels immigrants.

El projecte Merging ha sigut premiat amb tres milions d'euros pel programa europeu H2020 durant tres anys i reuneix deu socis: la Universitat de València (Espanya), la Universitat de Bolonya (Itàlia), les universitats de Göteborg i Malmö (Suècia), el centre d'investigació francés Arènes de Rennes, la Université Jean Moulin Lió 3 i Lió Ingenierie Projets (França), Social Business Earth (Suïssa), Quartorze (França) i COTA (Bèlgica). El projecte està coordinat per Catherine Mercier-Suissa i per Noémie Dominguez, professores associades de la Universitat Jean Moulin Lió 3.

Te puede interesar
Lo más visto