Falomir reivindica el paper de la Generalitat i la Diputació de Castelló per afavorir l'arribada de més diners als pobles menuts a través del fons de cooperació

El secretari general provincial anuncia que el PSPV-PSOE de la província de Castelló presentarà mocions en els ajuntaments de suport a la llei davant el recurs del PP

Economía 21 de febrero de 2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
Foto d'arxiu del congrés provincial

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i alcalde de l'Alcora, Samuel Falomir, ha reivindicat el paper de la Generalitat i la Diputació de Castelló per afavorir l'arribada de més diners als pobles menuts a través del Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana. D'esta manera, ja este any s'afegiran factors de correcció i discriminació positiva que faran triplicar la inversió mínima. Fins ara, l'aportació mínima era de 3.000 euros i passarà a ser de 9.000 euros.

A més a més, Falomir ha anunciat que el PSPV-PSOE de la província de Castelló presentarà mocions en els ajuntaments de suport al fons de Cooperació de la Comunitat Valenciana, davant el recurs presentat pel Partit Popular. "Gràcies a estos fons, es garantix que tots els municipis puguen accedir a les ajudes en igualtat de condicions i allunyats d'interessos partidistes, per això, el PP devia deixar de costat els interessos partidistes i gestionar pensant en el bé dels veïns i veïnes", ha manifestat Falomir.

La moció proposa que els ajuntaments manifesten el compromís amb el Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana per ser una eina fonamental perquè l’autonomia local siga una realitat. Així mateix, s’insta a totes les forces polítiques i administracions públiques valencianes a no judicialitzar i no bloquejar el Fons de Cooperació Municipal i així remar cap a un finançament més just per als nostres municipis.

Falomir ha destacat que els ajuntaments “són les institucions més pròximes a la ciutadania i, especialment durant aquesta pandèmia, s’ha demostrat la importància que tenen, i que el seu paper és clau en moments socialment crítics com el que hem passat”. “Per això, com que són la primera línia per a frenar la desigualtat i la pobresa, cal dotar-los de fons per a poder impulsar polítiques”, ha apuntat Falomir qui ha afegit que els ajuntaments “són les institucions que millor coneixen la realitat del seu municipi i són l’administració que ha de tindre total llibertat i legitimitat per a decidir on destina els seus fons”. 

Cal assenyalar que amb aquest esperit es va crear el Fons de Cooperació Municipal, el qual ha permès que els ajuntaments reben, des de fa 6 anys, milions d’euros per a millorar la vida de la ciutadania i implementar les seues polítiques públiques. Des de l’any 2017 la Generalitat Valenciana ha destinat un total de 240 milions al Fons de Cooperació Municipal. I les Diputacions que s’han sumat a aquesta mesura han aportat la mateixa quantitat que la Generalitat en les seues respectives províncies, com a exemple, la Generalitat Valenciana ha transferit 5,6 milions d’euros cada any als municipis de la província de Castelló, als quals la Diputació de Castelló ha sumat altres 11,2 milions d’euros en l’any 2021 i en aquest exercici arribarà a la quantitat de 15 milions d’euros, per a la posada en marxa de polítiques des dels ajuntaments. 

Aquest és el model pel qual considerem han d’apostar totes les administracions públiques valencianes, municipalisme, transparència i cohesió entre administracions”, ha conclòs Falomir. 

Te puede interesar
Lo más visto