Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Culla entre les 50 Capitals del Turisme Rural de 2022

Per a la selecció s'han tingut en compte aspectes tan diversos com la ubicació i proximitat a punts d'interés o el preu mitjà dels allotjaments.

General 21 de febrero de 2022 Redacció Redacció
castellón-culla-maestrazgo-012

El portal líder d'allotjaments rurals 'Club Rural' ha publicat el seu estudi sobre els pobles espanyols més populars per províncies, basant-se en la demanda d'informació i preferències dels usuaris del seu web durant l'any 2021. Per a això, s'han tingut en compte aspectes tan diversos com la ubicació i proximitat a punts d'interés, l'oferta i preu mitjà dels allotjaments, les mesures sanitàries adoptades, les activitats turístiques o els atributs naturals del seu terme municipal.

Culla, a la comarca de l'Alt Maestrat, ha sigut el poble de Castelló preferit pels visitants a www.clubrural.com, on es defineix com “un poble medieval en ple segle XXI”. De la mateixa manera, es destaca que “fer turisme per aquesta localitat és submergir-se en una altra època a l'estil àrab. No et cansaràs de caminar pels seus carrerons estrets”. Així doncs, Culla ha sigut designada pel portal com una de les “50 capitals del turisme rural que has de visitar aquest 2022” d'entre els 8.130 municipis que té Espanya.

Cal destacar que el centre històric de Culla va ser declarat Bé d'Interés Cultural en 2004 per ser un dels conjunts històrics millor conservats de l'arc mediterrani. Per la seua bellesa, el municipi també forma part de l'associació de ‘Els Pobles més Bonics d'Espanya’ i compta amb una oferta turística molt completa pel seu important patrimoni històric, cultural i gastronòmic.

Durant 2021 l'oficina de Turisme de la localitat ha atés 12.004 persones, que se sumen a les 11.805 visites al Parc Miner del Maestrat, un dels principals atractius de la comarca i que Culla comparteix amb el poble de la Torre d'en Besora. Es tracta de les úniques mines de ferro visitables i musealitzades de la Comunitat Valenciana i que ja s'han posicionat com el segon recurs turístic més concorregut de l'interior de la província, només per darrere del castell de Morella.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter