Climent anuncia un Pla de Desenvolupament de Models Cooperatius en àmbits estratègics com habitatge, economia circular, salut, cultura i comunicació

És un dels cinc objectius de la Conselleria d'Economia que proposarà en el Seminari d'Hivern del Consell a la Vila Joiosa i Altea

General 22 de febrero de 2022 Redacció Redacció
220218-visita-cooperativa-callosa-1

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat la posada en marxa d'un Pla de Desenvolupament de Models Cooperatius amb l'objectiu de donar a conéixer propostes de cooperatives creades recentment o en procés de creació relacionats amb camps estratègics per a promoure el cooperativisme com una eina per al seu desenvolupament".

Rafa Climent s'ha reunit amb l'alcalde i la corporació municipal de Callosa d'en Sarrià, Andrés Molina, i posteriorment ha visitat la cooperativa agrícola d'aquest municipi. Allí ha destacat que el Pla de Desenvolupament de Models Cooperatius és un dels cinc objectius de la Conselleria d'Economia Sostenible que proposarà en el Seminari d'Hivern del Consell, que se celebrarà aquest cap de setmana a la Vila Joiosa i Altea.

En relació a aquests camps estratègics on es vol promoure el cooperativisme, Climent ha citat al sector de l'habitatge, en el qual "es pretén promoure un teixit cooperatiu que garantisca aquest bé tan essencial per a la vida digna de les persones", mitjançant l'assessorament a cooperatives i entitats locals per al desenvolupament de projectes de covivienda i d'habitatge en règim cooperatiu de cessió d'ús.

Un altre dels sectors és l'agroalimentari, en el qual "volem fomentar el desenvolupament de projectes d'economia circular mitjançant convenis amb aquestes cooperatives", o el desenvolupament de projectes de cooperativisme de treball, de cooperatives de capellans i salut avançades mitjançant la col·laboració amb el col·legi d'infermeres o el foment de cooperatives en el sector cultural i de comunicació a través de la col·laboració amb l'Observatori de Cultura de la Universitat de València.

Cooperativa Agrícola de Callosa

La Cooperativa Agrícola de Callosa d'en Sarrià, que comercialitza, les fruites i hortalisses produïdes pels seus socis, especialment nispros, llimes, clementines, taronges i alvocats, destinant-la en la seua major part a l'exportació. Els seus principals destins són França i Itàlia.

La seua producció anual se situa en els 40 milions de quilos, gràcies al treball de més de 1500 agricultors i aquesta cooperativa agrícola aporta més del 50% dels nispros que s'exporten a nivell nacional.

Climent ha destacat que "la Comunitat Valenciana té una gran tradició cooperativa, però especialment les agroalimentàries en el món rural, que són portadores d'un model de desenvolupament més equitatiu i sostenible a l'hora de fer front a grans desafiaments actuals com el canvi climàtic".

Te puede interesar
Lo más visto