PortCastelló invertirà 579.000€ en eficiència energètica a la seua Dàrsena Nord

S'instal·laran 416 lluminàries d'última generació que produiran un estalvi mitjà del cost energètic del 65%

General 21 de febrero de 2022 Redacció Redacció
Alumbrado dársena norte
Declaracions Rafa Simó

L'Autoritat Portuària de Castelló ha tret a licitació per 579.000 euros el subministrament i instal·lació de l'il·luminat exterior i condicionament de xarxa de baixa tensió en la seua dàrsena nord. Aquesta inversió s'inclou en el pla d'eficiència energètica en l'enllumenat públic de PortCastelló, que es va posar en marxa després de l'elaboració d'un mapa de flux lluminós per a obtindre un diagnòstic inicial.

El pla d'eficiència energètica té com a objectius la disminució de costos del consum energètic, la millora de les zones amb qualificació energètica deficitària, l'establiment d'iluminàries mitjanes i la telegestió punt a punt.

L'enllumenat actual de la dàrsena nord està format en la seua major part per llums de descàrrega de vapor de sodi i halogenurs metàl·lics, alguns d'ells d'altes potències, amb la consegüent despesa energètica. Aquests elements seran substituïts per lluminàries tipus LED d'altes prestacions adaptades als estàndards europeus, per a desenvolupar les activitats portuàries amb les màximes garanties de seguretat i funcionalitat possibles. Les noves lluminàries compten amb els certificats ENAC i ENEC PLUS per a una òptima eficiència lumínica i seran compatibles amb el sistema de telegestió instal·lat recentment en el port de Castelló.

El projecte contempla a més la instal·lació d'un pal de càrrega de vehicles elèctrics, a més del condicionament i adequació dels quadres d'enllumenat de tots els centres de transformació a la normativa vigent.

En total s'instal·laran 416 lluminàries de diferents potències per a un total de 76 kW, que reduiran la potència instal·lada en un 50% i suposaran un estalvi energètic del 65%.

Aquesta inversió en eficiència energètica està vinculada a les accions específiques per a la millora i cura del medi ambient en el port de Castelló i el seu entorn. El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha assegurat que “el nostre compromís amb el medi ambient és ferm “i per això el nostre Pla d'Empresa recull actuacions per a continuar en la senda d'un creixement sostenible i encaminades a la protecció, la reducció d'emissions i a un ús eficient de l'energia”.

Te puede interesar
Lo más visto