Peníscola amplia la plantació d'arbres

En les últimes setmanes s'han plantat exemplars en zones com l’Ullal de l'Estany o Peñismar

General 24 de febrero de 2022 Redacció Redacció
penismar

La posada en marxa del nou contracte de jardineria municipal, a principis de l'actual mandat, contempla un reforç en els recursos destinats a l'ampliació de zones verdes, amb la plantació d'arbres i flors.

L'any passat i l'anterior, bona part de les esforços realitzats en matèria de jardineria, han estat enfocats a recuperar el litoral malparat pels temporals marítims Glòria i Filomena, a més de les tasques de manteniment de les zones enjardinades de la població.

En els últims mesos, s'han centrat els esforços a la plantació d'arbres en diferents zones, com l’Ullal de l'Estany i Peñismar, on aquests dies els jardiners estan ultimant la incorporació de nous exemplars.

"El nou contracte, ens està permetent millorar gradualment les diferents zones verdes del municipi i planificar la seua ampliació" ha explicat l'edil de Serveis, Jorge Rovira, "a poc a poc anem recuperant arbratge per a superar els 15.000 exemplars en nucli urbà" ha destacat.

Concretament, s'han plantat en l'últim trimestre, 23 Tamarix gallica en Peñismar, Passeig marítim nord en el seu tram més pròxim a Benicarló i avinguda de Navarra; 2 Brachichiton acerifolium en Av. Mestre Bayarri; 10 Lagunaria patersonii als carrers Mestre Roca, Vilanova d’Avinyó i Antonio Pascual; 8 Ficus nitida a Peñísmar i C. la Cova; 2 Schinus molle en Ullal de l'Estany; 2 Tupuana tipu en C. Tramuntana i Av. Estació; 3 palmeres Washingtonia robusta de 4 metres d'altura en Av. Papa Luna, i 2 Eucalyptus camaldulensis en Ullal de l’Estany.

Amb les noves incorporacions, Peníscola compta ja amb 10.300 arbustos, 1806 arbres i 1433 palmeres; a la qual cosa se sumen 38.000 m² de gespa i 54.000 metres quadrats de vegetació entapissant, a més de 10.300m2 d'arbust d'embelliment.

"Plantar més arbres i ampliar les zones verdes és la nostra voluntat i continuarem ampliant els nostres esforços en aquesta direcció" ha dit el mateix alcalde, Andrés Martínez, qui ha anunciat la plantació de més flors en diferents zones, més arbres i la incorporació de més arbustos amb flor.

Te puede interesar
Lo más visto