Transició Ecològica convoca la tercera edició d'ajudes a municipis per a finançar inversions en matèria de lluita contra el canvi climàtic

Aquestes ajudes han beneficiat ja a 91 municipis amb la concessió de set milions d'euros

General 24 de febrero de 2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
pexels-pixabay-433308

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica convoca la tercera edició d'ajudes a Ajuntaments de la Comunitat Valenciana per al finançament de projectes de lluita contra el canvi climàtic.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica hui aquesta ordre d'ajudes que, amb un pressupost total de 2,5 milions d'euros, té per objecte contribuir a la reducció d'emissions d'efecte d'hivernacle, en els municipis de la Comunitat Valenciana, ja que el 70% de les emissions es produeixen en nuclis urbans.

L'avantprojecte de Llei de Canvi Climàtic i Transició Ecològica contempla la necessitat que els ajuntaments calculen l'inventari d'emissions i elaboren un pla de reducció a través de la millora de l'eficiència energètica i la substitució d'energies d'origen fòssil per altres d'origen renovable.

En aquest sentit, i tenint en compte les evidents manifestacions que el canvi climàtic ja està produint en el nostre territori, com són l'augment de les temperatures i del nivell de la mar o la disminució de les precipitacions, la Conselleria d'Emergència Climàtica vol ajudar a totes aquelles entitats locals que ja estan compromeses amb el canvi climàtic, convocant aquestes subvencions destinades a posar en marxa mesures contemplades dins dels Plans d'Acció per al Clima i Energia Sostenible (PAUS), així com les mesures de reducció incloses en el Registre de Petjada de Carboni.

Concretament se subvencionen projectes d'implantació d'energies renovables, eficiència energètica i de millores que contribuïsquen a la mobilitat sostenible vinculada a la reducció d'emissions derivades del transport dins del municipi.

Poden accedir a aquestes ajudes aquells ajuntaments adherits al Pacte Europeu de les Alcaldies per al Clima i l'Energia, i dels inscrits en el Registre de Petjada de Carboni.

L'import individual de cada subvenció cobreix fins al 80% dels costos d'inversió en aquells municipis de fins a 5.000 habitants, el 50% per als quals tenen entre 5.000 i 50.000 habitants, i el 30% per als de més de 50.000 habitants.

Aquesta és la tercera vegada que es publica aquesta Ordre d'Ajudes, després de les convocatòries dels anys 2020 i 2021 que ha permés que, en els últims dos anys, un total de 91 municipis de la Comunitat Valenciana hagen dut a terme actuacions de lluita contra el canvi climàtic, la qual cosa ha suposat una concessió de més de set milions d'euros, als quals cal sumar els 2,5 milions previstos per a aquesta convocatòria de 2022.

El termini per a presentar les sol·licituds és de quinze dies hàbils a partir de l'endemà a la publicació de la convocatòria, i se subvencionaran les inversions executades fins al 31 d'octubre de 2022, així com les desenvolupades en els quatre anys anteriors a la publicació d'aquesta convocatòria.

Te puede interesar
Lo más visto