La Policia Local adquireix tres drons per a protecció mediambiental i control d'abocaments

Donate destaca que les aeronaus han sigut assignades a l’Uproma i que també seran d'utilitat per a la prevenció i detecció d'incendis

General 22 de febrero de 2022 Redacció Redacció
drones-medio-ambiente

La Policia Local de Castelló compta des d'aquest dimarts amb tres drons que han sigut assignats a la Unitat de Protecció Mediambiental (Uproma) per a reforçar les labors de protecció del medi ambient com la prevenció i detecció de possibles incendis i per al control d'abocaments, entre altres funcions. El regidor de Seguretat Púbica i Emergències, David Donate, ha participat en la presentació dels tres drons que ha tingut lloc hui en les instal·lacions de Tetuan 14.

“Aquests tres drons realitzaran funcions, principalment, de protecció del medi ambient i seran de gran utilitat per a la vigilància d'abocaments incontrolats en el terme municipal, també per a la prevenció i detecció d'incendis, ja que permetran una major cobertura del territori en poc temps i poden detectar conats i localitzar a persones”, ha destacat Donate. El regidor ha apuntat també que els drons podran realitzar un altre tipus de funcions si fora necessari en casos com a control de trànsit i la seguretat ciutadana.

Els drons podran sobrevolar tot el terme municipal i tenen una autonomia de fins a 10 quilòmetres des del punt de control i sis hores de vol.

Quant al control d'abocaments, les funcions de ‘patrullatge’ del dron permetran en curts espais de temps recórrer grans zones del terme municipal a la recerca de possibles abocaments incontrolats en el mitjà, de manera que puga facilitar la identificació de les persones infractores.

Els drons també facilitaran a l’Uproma les labors de vigilància i presència de fem marí en les proximitats de la costa, permetent actuacions de prevenció i mitigació més eficaces i precises.

Finalment, les aeronaus realitzaran altres funcions de conservació de la biodiversitat en aspectes com l'activitat de caça furtiva; la cerca, detecció i rescat d'animals en situació de perill; i la supervisió i la vigilància de la fauna i flora, entre altres.

Els drons adquirits són de tres grandàries diferents que seran utilitzats per a diferents tasques cadascun. Dos d'ells han sigut batejats amb els noms de Grajo i Chorli, i el tercer rebrà el nom triat per la ciutadania a través d'un concurs en el perfil d'Instagram de l'àrea de Seguretat (@areaseguretatcs).

Te puede interesar
Lo más visto