Castelló aprova el projecte d'urbanització de la Ribera del Riu Sec en la zona de Crémor

La intervenció forma part del pla per a transformar el riu en un corredor mediambiental i preveu una passarel·la ciclovianant

General 25 de febrero de 2022 Redacció Redacció
24-02-22 Proyecto Corredor Medioambiental - URBANIZACIÓN RIBERA DEL RIU SEC

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló va aprovar ahir el projecte d'urbanització de la Ribera del Riu Sec en la zona de Crémor, amb un pressupost de 3,3 milions d'euros, corresponent a la primera fase d'execució del pla especial per a obtenció de sòl dotacional públic i millora del Riu Sec en la zona de Crémor. Un pla que projecta la millora de les connexions en l'àmbit de Crémor, així com la millora de les riberes del riu, creant zones verdes i rutes ciclopeatonals emmarcades en el projecte de transformació del riu en un corredor mediambiental.

“Avancem així en l'execució d'un dels plans que formen part d'un projecte tan ambiciós i clau per a la ciutat com és el de posar en valor el riu i el seu entorn com a element vertebrador”, ha explicat l'alcaldessa, Amparo Marco. “Aquest projecte és una peça més de l'engranatge que permetrà fer del Riu Sec un corredor verd, recuperant aquest espai en línia amb el nostre model urbanístic més sostenible, inclusiu i amigable”, ha apuntat el regidor d'Urbanisme, José Luis López.

Les obres que comprén aquest projecte, inclouen una passarel·la ciclovianant i s'habilitaran zones d'estada i de descans, noves zones verdes i l'adequació de l'entorn de l'ermita de Sant Joanet del Riu.

El de la zona de Crémor és un projecte que forma part del pla per a la transformació del Riu Sec en un corredor mediambiental de 4,3 quilòmetres entre el pont de la variant de la N-340 i la rotonda on s'inicia el cobriment del riu en l'avinguda de la Vall d'Uixó. Un projecte global de recuperació i posada en valor d'aquest entorn amb un pressupost estimat de 20 milions i un període estimat d'execució fins a 2028.

Te puede interesar
Lo más visto