El Consell aprova la declaració d'emergència per al subministrament de productes fitosanitaris de control del 'cotonet' en cítrics

La Generalitat reforça la lluita contra el 'cotonet' de Sud-àfrica amb la inversió de 3,9 milions d'euros en una tècnica basada en l'ús de feromones

General 25 de febrero de 2022 Redacció Redacció
Captura-de-pantalla-2018-07-12-a-las-13.19.48

El Ple del Consell ha aprovat tramitar la declaració d'emergència, impulsada per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, per al desenvolupament del subministrament del producte fitosanitari per a combatre la plaga del 'cotonet' de Sud-àfrica (Delocttococcus aberiae) en els cítrics de la Comunitat Valenciana.

Aquest tractament fitosanitari està compost per feromones i piretrinas. Les primeres actuen com a atraient del 'cotonet', mentre que les segones causen la seua mort.

El Consell ha aprovat una inversió de 3,9 milions d'euros per a sufragar la compra d'aquests dispositius de control biològic. Compten amb l'avantatge de ser una tècnica compatible amb l'agricultura ecològica, ja que no deixa residus de productes fitosanitaris sobre la fruita i té un impacte sobre el medi ambient i els agricultors molt inferior als mètodes de control a base de polvoritzacions amb insecticides convencionals.

El 'cotonet' de Sud-àfrica és una plaga importada, detectada per primera vegada en la Comunitat Valenciana l'any 2009. Des de llavors ha anat estenent-se fins a afectar parcel·les de pràcticament tot el nostre territori, amb especial incidència en el nord de la província de València i Castelló.

La necessitat d'instal·lar els dispositius per a frenar l'impacte i expansió d'aquesta plaga que deforma els fruits i danya la collita motiva el caràcter d'emergència de la mesura.

Te puede interesar
Lo más visto