Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El Consell aprova la declaració d'emergència per al subministrament de productes fitosanitaris de control del 'cotonet' en cítrics

La Generalitat reforça la lluita contra el 'cotonet' de Sud-àfrica amb la inversió de 3,9 milions d'euros en una tècnica basada en l'ús de feromones

General 25 de febrero de 2022 Redacció Redacció
Captura-de-pantalla-2018-07-12-a-las-13.19.48

El Ple del Consell ha aprovat tramitar la declaració d'emergència, impulsada per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, per al desenvolupament del subministrament del producte fitosanitari per a combatre la plaga del 'cotonet' de Sud-àfrica (Delocttococcus aberiae) en els cítrics de la Comunitat Valenciana.

Aquest tractament fitosanitari està compost per feromones i piretrinas. Les primeres actuen com a atraient del 'cotonet', mentre que les segones causen la seua mort.

El Consell ha aprovat una inversió de 3,9 milions d'euros per a sufragar la compra d'aquests dispositius de control biològic. Compten amb l'avantatge de ser una tècnica compatible amb l'agricultura ecològica, ja que no deixa residus de productes fitosanitaris sobre la fruita i té un impacte sobre el medi ambient i els agricultors molt inferior als mètodes de control a base de polvoritzacions amb insecticides convencionals.

El 'cotonet' de Sud-àfrica és una plaga importada, detectada per primera vegada en la Comunitat Valenciana l'any 2009. Des de llavors ha anat estenent-se fins a afectar parcel·les de pràcticament tot el nostre territori, amb especial incidència en el nord de la província de València i Castelló.

La necessitat d'instal·lar els dispositius per a frenar l'impacte i expansió d'aquesta plaga que deforma els fruits i danya la collita motiva el caràcter d'emergència de la mesura.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter