Marco ofereix la col·laboració de Castelló per a atendre les persones refugiades d'Ucraïna

L'alcaldessa es reuneix amb l'Associació d'Ucraïnesos ‘Kalyna’ i convoca la taula tècnica d'entitats amb programes d'acolliment

General 25 de febrero de 2022 Redacció Redacció
25-02-22 Marco y Ribera en reunión con la asociación de Ucranianos Kalyna

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mantingut aquest divendres una trobada amb representants de l'Associació d'Ucraïnesos de Castelló ‘Kalyna’, per a traslladar la preocupació i suport del consistori a la comunitat ucraïnesa després de l'agressió russa. En concret, Marco s'ha reunit amb Oksana Vovk Simon, presidenta de l'associació Kalyna, i Leonid Rogalsky, secretari de l'associació. A més, prèviament ha mantingut una reunió de treball amb la regidora de Benestar Social, Mary Carmen Ribera, i la vicepresidenta de la Diputació i diputada provincial de Benestar Social, Patricia Puerta, per a coordinar les accions a realitzar en suport a les víctimes d'aquest conflicte.

L'alcaldessa ha expressat la seua “condemna a l'agressió de Rússia a Ucraïna” i ha mostrat la solidaritat del consistori amb el poble ucraïnés. “Hem traslladat la preocupació de l'Ajuntament per la situació que està travessant el país després de la greu agressió russa i traslladat la necessitat de prendre mesures davant la previsible eixida massiva de la població”, ha indicat Marco. De fet, l'alcaldessa ja ha manifestat que l'Ajuntament es posa a la disposició del Govern com a Ciutat Refugi.

Aquest dilluns, s'ha convocat a més a la taula tècnica de Castelló Ciutat Refugi en la qual participen les entitats que tenen programa d'acolliment a la ciutat i que són Accem, APIP-ACAM, Creu Roja i Càritas. Aquesta taula és un espai estable de coordinació tècnic que ha permés dissenyar i desenvolupar una estratègia de ciutat capaç d'adaptar-se a les necessitats reals a més d'afavorir la creació de canals de coordinació que permeten la creació d'itineraris de col·laboració i coordinació interinstitucionals, la unificació de criteris i la creació d'accions conjuntes.

Castelló és Ciutat Refugi des de setembre de 2015, data en la qual es va aprovar l'adhesió de la ciutat a la Xarxa Valenciana de pobles i entitats d'acolliment que coordina la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. A més, l'III Pla Castelló Ciutat Intercultural recull les mesures a desenvolupar dins del projecte Castelló Ciutat Refugi.

Te puede interesar
Lo más visto