La cooperativa de distribució farmacèutica COFARES invertirà 7,5 milions en el seu nou magatzem robotitzat a Onda

Ballester: “La nostra ciutat es consolida com a pol logístic del Mediterrani sumant sectors com l'e-commerce o farmàcia”

General 28 de febrero de 2022 Redacció Redacció
IMG_0013

Onda. 26 de febrer de 2022.- Onda s'està consolidant com un dels principals pols logístics del Mediterrani. A les moltes empreses de transport i distribució vinculades al sector ceràmica se sumarà aquest mateix mes de maig la multinacional líder de l'e-commerce Amazon i, a la fi de l'any que ve, la cooperativa de distribució farmacèutica líder a Espanya COFARES.

Després de rebre aquesta mateixa setmana als directius a Espanya i Europa de Amazon, l'alcaldessa, Carmina Ballester, també s'ha reunit amb el secretari del Consell Rector de COFARES, Juan Blanco, i amb els responsables tècnics del projecte del nou centre logístic que es construirà en dues parcel·les del polígons Sonella.

Es tracta d'una inversió de 7,5 milions d'euros per a alçar un pioner centre robotitzat de 7.500 metres quadrats a través del qual es distribuiran els medicaments a més de 200 farmàcies de la província, en un temps rècord de dues hores des de la recepció de la comanda. La previsió és que aquesta instal·lació òbriga les seues portes a la fi de 2023.

En la trobada de treball, Ballester va aconseguir el compromís dels directius de, quan arribe el moment, secundar-se en l'agència d'ocupació i formació ‘Onda Inserida’ per a dur a terme el procés de selecció de personal. Inicialment, s'estima que es generen al voltant de 42 llocs de treball.

“La nostra ciutat s'està consolidant com a pol logístic del Mediterrani sumant al potent clúster ceràmic nous sectors com l'e-commerce o farmàcia. La diversificació industrial ens garanteix estabilitat, llocs de treball i major qualitat de vida per als ondenses”, ha comentat la primera edil, qui ha afegit que “ací trobaran la seua casa totes aquelles empreses que vulguen invertir, créixer i generar ocupacions, perquè no sols tenim les millors instal·lacions i la millor ubicació estratègica, sinó que oferim serveis formatius a la carta per a les empreses i incentius fiscals per a sumar competitivitat”.


Inversió de 86 milions

Cal recordar que en tres anys, de 2019 a 2021, l'Ajuntament ha concedit 125 llicències d'obra major, nova edificació, demolició i activitat, que suposen una inversió a la ciutat de 86 milions d'euros i ingressos en les arques municipals que repercuteixen a millorar els serveis als ondenses. Entre aquestes inversions també es troba l'empresa líder de distribució de medicaments a Espanya Cofares, la qual construirà un magatzem de 7.500 m² en dues parcel·les del polígon Sonella.

Onda Logistic

En aquesta línia, l'Ajuntament segueix avant amb la seua aposta inversora mitjançant el pla Onda Logistic per a millorar i modernitzar totes les àrees industrials de la ciutat a fi de sumar competitivitat a les empreses i atraure nous negocis. En aquest sentit ja s'han destinat 1,9 milions d'euros a actuacions de millora com la implantació de fibra òptica, control de trànsit a través de càmeres connectades a la Policia Local, instal·lació de 1.079 lluminàries LED, instal·lació de més de 100 hidrants, millora i ampliació de zones verdes i senyalització i pintura, entre altres.

Onda també ha sigut la primera ciutat de la província de Castelló a constituir una Entitat de Gestió i Modernització en el polígon on se situa Amazon i ja està treballant en la segona EGM que agruparà els polígons de Corral Roig, Colomer i la Trencadella. 

Te puede interesar
Lo más visto