Castelló destina 30.000 euros en ajudes per a projectes en matèria de salut pública

L'Ajuntament aprova les bases per a la concessió de subvencions per a associacions i ONGs

General 02 de marzo de 2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
27-02-22 Isabel Granero

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat la convocatòria i bases específiques de subvencions per a l'exercici 2022 destinades al foment d'activitats i projectes que realitzen les associacions i organitzacions no governamentals en matèria de salut. La convocatòria té un pressupost de 30.000 euros. Per a la regidora de Salut, Isabel Granero, “es tracta d'una convocatòria que prioritza accions sanitàries preventives, projectes inclusius i integradors, a més de promoure hàbits saludables entre la ciutadania”.

Així mateix Granero, destaca la promoció d'educació en valors en tot el referent a salut pública. “Aquestes ajudes signifiquen també la conscienciació i sensibilització ciutadana cap a la necessitat de prevenir malalties com els trastorns alimentaris, conviure amb malalties cròniques que generen dependència, o el desenvolupament de projectes de sanitat i salubritat entre els sectors de la població més vulnerables”, ha indicat.

Els projectes subvencionats han de tenir com a objecte, entre altres aspectes, estar destinats a recolçar a les famílies en les tasques educatives, de prevenció de malalties i trastorns alimentaris, o que potenciïn hàbits saludables. També aquelles accions destinades a afavorir la convivència i la integració d'animals domèstics i/o gossos guia amb les persones amb discapacitat. Un altre dels projectes que poden accedir a aquestes ajudes són els que fomenten l'autonomia i desenvolupament personal així com la prevenció de qualsevol mena de malaltia, trastorn alimentari o tabaquisme.

Així mateix, a aquesta convocatòria de subvencions poden concórrer projectes dirigits a l'educació en valors que promoguen accions de sensibilització i de respecte actiu cap a la prevenció de malalties de transmissió sexual, així com projectes destinats a la prevenció de l'estrès familiar provocat per alguna discapacitat o malaltia crònica.

Una altra línia d'accions que poden accedir a aquestes subvencions són aquells projectes de desenvolupament en matèria de sanitat i salubritat dels sectors de població que es troben en condicions objectives més desfavorables com són les dones, les persones majors i la joventut. També poden concórrer projectes que contribueixin al desenvolupament de conductes adequades i a la disminució dels riscos en matèria de salut.

Te puede interesar
Lo más visto