Tota la flota de pesca de cércol de la Comunitat Valenciana pararà el mes d'abril per a regenerar els caladors de peix blau

Coincopesca negocia amb la Secretaria General de Pesca el nou calendari de vedes per al 2023

General 02 de marzo de 2022 Redacció Redacció
parada de cércol (2)

El pròxim mes d'abril totes les barques de la modalitat de cércol de la Comunitat Valenciana duran a terme una veda voluntària amb l'objectiu prioritari de regenerar els caladors de peix blau formats principalment per aladroc i sardina presents davant el litoral. En concret es tracta de 32 embarcacions dels ports pesquers de Castelló de la Plana, Vinaròs, Altea, Xàbia, Torrevella i Gandia. La Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana, COINCOPESCA, apunta que la realització de les vedes per part de cadascuna de les tres federacions provincials com són Castelló, València i Alacant no són obligatòries de complir, però tots els pescadors valencians que practiquen de forma professional aquesta modalitat volen contribuir amb el seu esforç a una tasca ambiental de regeneració de les espècies de xicotets pelàgics i alhora un compromís amb la societat.

Espècies d'important valor econòmic i molt preuades des del punt de vista culinari com són els aladrocs i les sardines de la Mediterrània tindran tot un mes perquè els alevins puguen convertir-se en exemplars adults i alhora participen de la regeneració dels caladors. Cal apuntar que les embarcacions de cércol o llum de la província de Castelló pararan durant dos mesos com són abril i desembre. Les províncies d'Alacant i València ho faran durant els mesos de març i abril. Per tant, durant el mes d'abril cap embarcació de la Comunitat Valenciana i tampoc de ports d'altres comunitats autònomes pescaran davant del litoral valencià.

A hores d'ara la Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana, Coincopesca, es troba en ple procés de negociació amb la Secretaria General de Pesca del nou calendari de parades biològiques per a la modalitat de cércol. És molt important que cadascuna de les federacions i confraries coneguen com més prompte millor el nou calendari de vedes perquè tots els pescadors entre patrons, mariners i armadors puguen planificar l'any amb tranquil·litat.

Te puede interesar
Lo más visto