S’homenatjarà a sis dones emblemàtiques de la localitat en agraïment a la seua trajectòria professional, dedicació i treball

Amb el lema “La nostra veu” es presenta la programació commemorativa del Dia Internacional de la Dona que es desenvoluparà a Nules els dies del 8 de març a l’1 d’abril.

General 06 de marzo de 2022 Redacció Redacció
IMG-20220301-WA0011

Entre els actes principals cal destacar l’homenatge a sis dones emblemàtiques de Nules, a les quals se’ls concedirà la insígnia d’or en agraïment a la seua trajectòria professional, dedicació i treball.

De fet, el Consell de la Dona ha acordat aquest any fer aquest reconeixement públic a Matilde Espinosa, professora associada assistencial del departament de psicologia Bàsica, Clínica i Psicobiologia, membre del grup d’investigació INTEGRA que es dedica a la recerca sobre la salut mental de la infància i l’adolescència, i psicòloga coordinadora sanitària de l’Hospital de Dia Infanto-Juvenil de Castelló; al Club Handbol Nules, entitat esportiva sense ànim de lucre que intenta promocionar l’esport inculcant l’educació i respecte entre persones i que compta amb equips femenins en totes les seues categories.

Així mateix, rebrà també aquest reconeixement Mercedes Cabedo, per la seua tasca desinteressada al capdavant de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) de Nules; Isabel Miró, pel seu treball en la Unitat de Respir AFA de Nules i dedicació a les persones amb la malaltia d’Alzheimer; Mónica Mira, escriptora i periodista local coordinadora de Cosas&Musas, una agrupació de dones emprenedores i empresàries que organitza, promociona i impulsa activitats culturals; i Carmen Monlleó, empresària local que durant la pandèmia la seua empresa tèxtil s’ha dedicat a la realització de mascaretes i Epis per a proveir a personal sanitari i altres professionals quan aquest material era escàs.

Així doncs, aquest acte juntament amb la lectura del manifest i la tradicional ofrena floral a l’Escultura de la Dona tindran lloc el mateix Dia de la Dona, dimarts 8 de març, per la vesprada.

No obstant això, com a novetat s’ha organitzat a la Biblioteca Municipal “José Vicente Felip Monlleó” un cicle de tallers, col·loquis i xerrades anomenat “Divendres amb veu”. De manera que, divendres, 11 de març, es dedicarà la jornada a temàtiques relacionades a les “Dones al treball de cura” ; divendres 18 de març a les “Dones a la Sanitat”; divendres 25 de març a “Dones a l’esport”; i divendres 1 d’abril a les “Dones escriptores”.

Amb tot, des de la regidoria de Polítiques d’Igualtat la regidora Rosa Ventura, comenta que “al nostre municipi hi ha exemples de dones lluitadores, emprenedores i altruistes que volem donar a conèixer i també reconèixer el seu treball i esforç. Per tant, amb aquesta programació volem donar-los veu i dediquem diferents jornades a visibilitzar la seua tasca”.
​
També hi haurà diferents activitats per a l’alumnat dels centres educatius de la localitat que comptaran amb la col·laboració de l’alumnat del programa T’AVALEM.

Te puede interesar
Lo más visto