El Cecopal apel·la a complir amb la mascareta obligatòria en mascletaes i aglomeracions

Castelló encara la Magdalena amb una tendència a la baixa en la incidència de la covid-19, que ha descendit fins als 440 casos

Sanitat 04 de marzo de 2022 Redacció Redacció
04-03-22 Donate Cecopal

El Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) s'ha reunit aquest divendres per a abordar la situació epidemiològica a Castelló i avançar en la preparació del dispositiu de seguretat de cara a la Magdalena, que es desenvoluparà del 19 al 27 de març. En aquest sentit, s'ha destacat que la ciutat està registrant un descens progressiu i continuat en la incidència de la covid-19, encara que s'ha apuntat a la necessitat de complir amb la normativa que exigeix l'ús de la màscara durant esdeveniments multitudinaris com les ‘mascletaes’, la Romeria dels Canyes, així com les persones assistents a l'Ofrena de Flores a la Mare de Déu del Lledó, el Pregó o altres actes en els quals es donen aglomeracions.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, David Donate, ha recalcat que, encara que la tendència de la incidència acumulada de la covid-19 a la ciutat està baixant respecte a les últimes setmanes, “és necessari complir amb l'ús de la màscara en aquests actes que són multitudinaris”.

Segons les últimes dades fetes públics per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, la incidència acumulada se situa a Castelló en 440 casos positius, enfront dels més de 5.000 de finals de gener. “S'està registrant un ritme de descens d'uns trenta punts diaris, la qual cosa ens permetrà arribar a Magdalena amb bones dades, encara que no hem d'oblidar l'ús de la mascareta quan siga obligatori”, ha apuntat Donate.

En al reunió s'ha donat compte també del balanç d'actuacions policials per incompliments de mesures ‘anticovid’. En aquest sentit, la Policia Local ha realitzat 79 denúncies durant el mes de febrer. D'elles, 42 són per beure alcohol al carrer, 30 per incomplir altres mesures, especialment la de fumar en terrasses, i sis per no portar mascareta quan és obligatòria.

Te puede interesar
Lo más visto