L'Ajuntament de Castelló i acció contra la fam ajuden a 280 personas desocupades a formar-se i trobar treball

El 51% de les persones que van participar l'any passat en els programes  d'ocupabilitat que l'entitat va dur a terme en el territori, van trobar un treball.

General 07 de marzo de 2022 Redacció Redacció
foto ayto cas

Persones desocupades de Castelló de la Plana milloraran en els pròxims mesos les seues possibilitats de trobar un treball mitjançant la participació en els programes gratuïts d'ocupació i emprenedoria d'Acció contra la Fam, en els quals col·labora la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Castelló. Els únics requisits per a participar són estar inscrits/as com a demandants d'ocupació, tindre motivació i ganes de comprometre's. 

Vives Emplea i Escola d'Ocupació, programes d'inclusió sociolaboral

Els programes estan compostos per 25 persones participants. Les activitats consisteixen en sesions grupals setmanals i sessions individualitzades, formació, contactes directes amb empreses i la participació en esdeveniments d'ocupació i tallers amb responsables de recursos humans d'empreses col·laboradores, la qual cosa incrementa les possibilitats de trobar treball. Les persones participants milloren les seues habilitats personals com la motivació, l'autoestima, l'autoconeixement, el treball en equip, la comunicació o la negociació a través d'eines de coaching i les seues competències professionals per a l'ocupació aprenent a preparar un bon currículum o a fer una bona entrevista, descobrint les seues potencialitats i treballant l'objectiu professional que volen aconseguir.

A més, el programa Escola d'Ocupació, capacita a les persones amb una formació específica de fins a 100 hores teoricopràctiques i 80 hores de pràctiques en empreses del sector en el qual es formen. Enguany es durà a terme una Escola d'Ús de Logística i Neteja Industrial i una Escola d'Ús d'Operari/a ceràmic/a polivalent.

Les persones interessades poden inscriure's en www.vivesemplea.org o www.vivesaprende.org.

Vives Emprende i Generació In, programes d'emprenedoria

Els programes d'emprenedoria d'Acció contra la Fam són programes de formació, assessorament i acompanyament per a 65 persones desocupades que es plantegen l'emprenedoria com una opció per a accedir al mercat de treball. En ells es treballen els principals aspectes per a la posada en marxa d'un negoci, així com  els primers passos d'aquest, amb l'objectiu d'afavorir l'adquisició, actualització i millora de les competències tècniques i habilitats socials necessàries per a la posada en marxa i desenvolupament d'una iniciativa empresarial. Al costat de sessions grupals de contingut teoricopràctic, es desenvolupen unes altres d'acompanyament i mentorització.

Les persones interessades poden inscriure's en www.vivesemprende.org o www.somosgeneracionin.org per a joves menors de 30 anys. 

Els programes es duran a terme en modalitat semipresencial, la qual cosa afavoreix la millora de les competències digitals de les persones participants. Per a això es proporcionarà a les persones que ho necessiten recursos per a la connectivitat. 

Acció contra la Fam compta amb una xarxa d'intermediació en la Comunitat Valenciana amb més de 50 empreses que col·laboren a través de tallers formatius, processos de selecció, pràctiques no laborals, mentoring o participació en activitats com a desdejunis amb empreses. 

Els programes són finançats per la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Castelló de la Plana juntament amb el Fons Social Europeu (POISES i POEJ) i la Generalitat Valenciana. 

Resultats fins hui

Durant l'any 2021 i gràcies al finançament de la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, s'han dut a terme en el municipi un programa Vives Emplea i una Escola d'Ús de Logística i Neteja Industrial en els quals han participat 101 persones desocupades en situació de vulnerabilitat social (68% dones 32% homes) i de les quals el 51% ha trobat una ocupació durant el programa. També s'ha dut a terme un programa Vives Emprende i un Itinerari d'Emprenedoria Juvenil en els quals s'ha recolzat a 112 persones desocupades en el desenvolupament de la seua idea de negoci. 

Acció contra la Fam porta desenvolupant programes d'ocupació i emprenedoria en la Comunitat Valenciana des de l'any 2015 obtenint els següents resultats: 

- 25 projectes en els quals s'han atés 974 persones (70%dones, 30%homes)
- 44% de les persones van trobar una ocupació durant la seua participació en el programa
- 12 negocis creats

Te puede interesar
Lo más visto