Unides Podem Castelló denúncia la deslocalització de la planta d’Acciona de la Vall d’Uixó i recolza als treballadors

La diputada al Congrès Marisa Saavedra i el portaveu a l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, es reuneixen amb el comité d’empresa

Economía 07 de marzo de 2022 Redacció Redacció

Unides Podem Castelló s'ha reunit aquest divendres a la seu de la Morada amb una representació del Comité d'Empresa de Nordex Acciona i s'ha compromés a treballar al Congrés, Corts i Europarlament per evitar el tancament. La coalició intentarà averiguar el muntant d'ajudes públiques rebudes per l’empresa i reitera la seua oposició a la deslocalització.

Han estat presents la diputada al Congres per Castelló, Marisa Saavedra; el portaveu de Podem-EUPV a l'ajuntament de Castelló, Fernando Navarro; la portaveu de Podem Castelló, Marisol Barceló, i representants de la confluència de municipis de la província.

Unides Podem trasllada el seu suport als treballadors i famílies de la planta de La Vall d'Uixó, dedicada al muntatge de góndoles per aerogeneradors, i l'acomiadament de la totalitat de la plantilla que actualment és de 94 persones.

Els representants del Comité d'Empresa han informat que la planta té una forta càrrega de treball al límit la capacitat de la plantilla, fins al punt que l'empresa preveia la contractació de treballadors i treballadores mitjançant ETTs per alguns mesos de 2022. El tancament és completament arbitrari i injustificat en una planta que obté beneficis, han afirmat.

Els representants de la coalició d'esquerres han mostrat el seu suport a la mobilització de la plantilla, les seues famílies i la ciutadania, i s'han compromés a portar aquesta problemàtica als seus respectius àmbits de representació.

Marisa Saavedra ha afirmat que és inadmissible aquest tancament, que respon a una lògica on l'únic que compta és augmentar encara més el guany dels accionistes a costa del futur de centenars de persones. El principal accionista de l'empresa -amb un 36% del capital- és Acciona que pertany a la família Entrecanales.

Davant una possible deslocalització de l'activitat la diputada ha valorat que “l'empresa hauria de tindre una responsabilitat respecte al manteniment ací d'aquesta activitat capdavantera en la lluita contra el canvi climàtic i en la necessària transició energètica.”

Defensem els llocs de treball i la sobirania industrial del nostre país front a la deslocalització empresarial. Preguntarem per possibles subvencions rebudes per l'empresa per part de les administracions, i impulsarem les mesures al nostre abast per evitar aquest tancament”.

05-03-2022 acciona 2

Te puede interesar
Lo más visto