Castelló destaca que les ajudes per a rehabilitació d'edificis finançaran fins al 80% del cost

La Regidoria d'Habitatge anima a les comunitats de propietaris a presentar-se a la convocatòria finançada per fons de la UE

General 08 de marzo de 2022 Redacció Redacció
FIPtrSVXIAIjGux
font: twitter

La regidora d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló, María Jesús Garrido, anima a les comunitats de propietaris a presentar-se a la nova convocatòria d'ajudes per a rehabilitació d'edificis finançada pels fons de recuperació Next Generation de la Unió Europea. Una iniciativa que eleva la subvenció de les convocatòries tradicionals i que podrà arribar a costejar fins al 80% del pressupost de l’obra.

Des de la Regidoria, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, estem treballant perquè les noves ajudes arriben als edificis que més ho necessiten, que són aquells que tenen més de 50 anys i van ser construïts en els anys 60 i 70 del segle passat. Per això, difonem i assessorem les comunitats de propietaris”, ha destacat la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

Així, Castelló ha iniciat una campanya informativa per a donar a conéixer entre la ciutadania i comunitats de propietaris les subvencions públiques per a rehabilitació, especialment la nova convocatòria enfocada a la regeneració d'edificis, que té l'objectiu de millorar la seua conservació, accessibilitat i eficiència energètica.

La subvenció abastarà el 40% del cost total amb 6.300 de quantia màxima si l'actuació projectada preveu una reducció del consum energètic del 40 al 80% de reducció energètica; un 65% de subvenció amb 11.600 euros màxim entre un 45 i el 65% d'estalvi, i un 80% de subvenció amb un màxim de 18.800 quantia si se supera el 65% de reducció de la despesa energètica.

Les persones interessades poden presentar-se fins a desembre i sol·licitar informació a través del correu electrònic [email protected], el telèfon 669 590 440 de l'Oficina Municipal d'Habitatge, o a través de la unitat mòbil que informa fins al 17 de març en diferents espais de la ciutat. El 7 i 8 és al carrer Rafalafena; 9 i 10 març en la plaça Vilanova d'Alcolea; 11 i 12 en la plaça Botànic Calduch; 14 i 15 en la Plaça Columbretes; i 16 i 17 en el Casal Jove del Grau.

D'altra banda, la regidora d'Habitatge ha assistit aquest dilluns a una jornada de presentació a la Vall d'Uixó del Pla de Barris dels fons europeus, que destinaran una altra injecció econòmica per a rehabilitar els barris més antics. L'acte ha sigut presidit pel vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca.

Te puede interesar
Lo más visto