La Conselleria de Justícia trau a consulta pública la reforma de la Llei d'Espectacles per a sancionar locals on s'exercisca la prostitució

Gabriela Bravo destaca que "la Comunitat es converteix en la primera i única autonomia que multarà la demanda de sexe i la terceria locativa"

Política 10 de marzo de 2022 Redacció Redacció
prot

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha començat el tràmit de consulta pública prèvia per a la modificació de la Llei d'Espectacles de la Generalitat que permetrà, tal com va anunciar la responsable del departament, Gabriela Bravo, la setmana passada, sancionar administrativament aquells locals on s'exercisca la prostitució i que es camuflen amb llicències d'establiments d'hostaleria o oci, segons ha publicat aquest dimecres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Gràcies a la reforma d'aquesta llei, la Comunitat Valenciana es converteix "en la primera i única autonomia que multarà la demanda de sexe en els establiments públics, la terceria locativa, és a dir, sancionar a aquells que, amb ànim de lucre, proporcionen un lloc on prostituir dones, i la publicitat de sexe pagat", segons ha explicat la consellera de Justícia i Interior.

La consulta pública prèvia permet que associacions i particulars interessats formulen les al·legacions que estimen necessàries perquè, segons Bravo, "volem que aquesta reforma legislativa compte amb el major consens possible. D'ací la necessitat de recaptar les opinions de tots aquells que vulguen aportar-nos la seua visió".

Les propostes es poden presentar a través del portal de Transparència de la Generalitat i en la pàgina web de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. També a partir d'avui, 10 de març, en l'adreça de correu electrònic [email protected] fins al pròxim 24 de març.

La consellera ha recordat que, segons un estudi encarregat per la Conselleria de Justícia en el marc del Fòrum Valencià per l'Abolició de la Prostitució, s'estima que en la Comunitat Valenciana hi ha entre 10.000 i 13.000 dones prostituïdes, 164 establiments identificats com a llocs de prostitució i més de 52.000 anuncis en internet de serveis de prostitució.

D'acord amb aquest mateix estudi, les persones prostituïdes es troben en situacions de gran vulnerabilitat, perquè són víctimes de violència, exclusió social, pobresa i xenofòbia, entre altres factors d'inseguretat. Aquesta situació d'explotació se sustenta en l'alta demanda de sexe pagat, atés que només en la Comunitat Valenciana el nombre d'homes que ha pagat per sexe en l'últim any s'estima en al voltant de 115.000.

"Al marge d'algunes ordenances municipals abolicionistes com la d'Albal, no hi ha en l'actualitat cap norma que sancione la terceria locativa ni la demanda de sexe pagat i, amb aquesta reforma, posarem remei a aquesta situació", ha conclòs Gabriela Bravo.

Te puede interesar
Lo más visto