El Consell autoritza un acord marc per al subministrament de medicaments per al tractament de malalties rares

L'objectiu és la selecció d'empreses, la fixació de preus i l'establiment de les bases que regiran els contractes de subministraments

General 14 de marzo de 2022 Redacció Redacció
medications-g9827edc0d_1920

El Ple del Consell ha autoritzat la signatura d'un acord marc per al subministrament de medicaments d'ús humà, enzims i medicaments orfes per al tractament de malalties rares en l'àmbit de la sanitat pública valenciana. L'acord marc té per objecte la selecció d'empreses que subministraran els medicaments, la fixació de preus i l'establiment de les bases que regiran els contractes de subministraments.

Posteriorment, en una segona fase, es procedirà a l'adjudicació entre les empreses seleccionades dels lots dels contractes basats en aquest acord marc, que es divideix en 34 lots.

La duració de l'acord marc és de dos anys amb possibilitat de pròrroga de fins a dos anys més i el començament de l'acord està previst per al segon trimestre de 2022. Quan les necessitats reals diferisquen de les estimades inicialment, està prevista la possibilitat de modificació del contracte fins al 20% de l'import de licitació.

El pressupost màxim de licitació és de 121.341.085,86 euros.

Els supòsits de modificació previstos en els plecs contemplen, d'una banda, la revisió del preu industrial màxim de qualsevol dels medicaments dels lots que suposen un preu inferior a l'adjudicat, per part del Ministeri de Sanitat, a través de l'Agència Espanyola de Medicaments.

Un altre dels supòsits de modificació previstos és l'augment o disminució d'unitats a utilitzar per variació del nombre de pacients del sistema sanitari públic susceptibles d'utilitzar aquests medicaments.

Aquesta licitació s'inclou en el pla d'actuació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a incrementar el percentatge de productes de compra centralitzada de fins al 40%, amb l'objectiu d'obtindre els millors preus (l'estalvi estimat oscil·la segons productes entre un 15% i un 20% en les compres realitzades per la central de compres), els productes de major qualitat i una major equitat i eficiència en les compres públiques.

Te puede interesar
Lo más visto