Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló difon el desplegament d'ajudes públiques per a impulsar l'autoconsum energètic que pot reduir la factura un 80%

L'Oficina de Transició Energètica informa d'una nova cultura energètica i de les subvencions i bonificacions per instal·lar renovables

General 14/03/2022 Redacció Redacció
11-03-2022 Pedro Fresco, Paula Tuzón, Fernando Navarro

L'Oficina de Transició Energètica i Acompanyament de la Generalitat Valenciana (OTEA) ha visitat aquest divendres Castelló per a promoure i assessorar la ciutadania de la xarxa d'ajudes i bonificacions públiques que existeixen per a impulsar una nova cultura energètica sostenible a través de l'autoconsum amb energies renovables. L'autoconsum permet un estalvi en la factura de la llum d'entre un 50 % a un 80%, segons han traslladat en declaracions als mitjans de comunicació la secretària autonòmica d'Emergència Climàtica del Consell, Paula Tuzón; el director general de Transició Ecològica, Pedro Fresco; i el regidor de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro.

L’Oficina de Transició Energètica ha realitzat,amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló, una conferència i ha assessorat en una carpa informativa sobre les subvencions i bonificacions fiscals que existeixen a nivell municipal, autonòmic, estatal i europeu per a la realització d'instal·lacions d'autoconsum amb energia renovable, tant a nivell individual com col·lectiu.

”El sector energètic està canviant ràpid i la crisi per la invasió d'Ucraïna ha accelerat el procés. És inevitable que el pes de les fotovoltaiques cresca en el mix energètic. Per això, hem de ser capaços d'empoderar a la ciutadania i democratitzar el procés, perquè siga capaç de participar en la transició energètica. I les Administracions han de jugar un paper perquè les relacions de poder entre el sector energètic i la ciutadania siguen diferents a les relacions basades en les energies fòssils”, ha subratllat el regidor de Transició Ecològica, qui ha destacat que la jornada suposa un pròleg per a debatre sobre el model energètic que continuarà en a l'abril amb jornades d'acompanyament per a constituir comunitats energètiques locals.

La secretària autonòmica i el director general de la Conselleria d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica han exposat els beneficis econòmics i ambientals de l'autoconsum amb energies renovables i han destacat el desplegament de l'Oficina de Transició Energètica per a donar a conéixer les ajudes públiques i implicar la ciutadania en una nova cultura energètica. Paula Tuzón ha indicat que “l'Oficina acompanya a les persones en els seus dubtes en el procés de transformació fomentant l'autoconsum particular i col·lectiu, informant de totes les ajudes existents”.

Per part seua, Pedro Fresco ha ressaltat: “Estem en una triple crisi: una emergència climàtica, a la qual s'han superposat dues noves: crisi energètica amb preus disparats en matèries primeres i una crisi energètica que ha incidit en l'energètica. Europa ja ha pres la decisió d’accelerar la seua independència energètica. Això fa que hàgem de redoblar esforços per a canviar la matriu energètica, des d'una política més global a lo més xicotet”.

El director general de Transició Ecològica ha subratllat la importància de l'expansió de l'autoconsum i ha exposat “que amb un sistema xicotet una família pot estalviar la meitat i amb un sistema d'un cert nivell la disminució pot arribarà al 80% en la factura d'hivern, sent superior a l'estiu. Sobre aquest tema, ha afegit la necessitat d'avançar en autoconsum energètic tant individual com col·lectiu i ha esmentat les comunitats energètiques locals, una figura que permet l'autoconsum col·lectiu través d'energies renovables.

Te puede interesar

230509_PRE_Foto1_XPuig_Universia

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha destacat la importància de la contribució de les universitats per afrontar els desafiaments de les "transicions disruptives d'aquesta dècada".

Redacció
Educació 10/05/2023

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en l'obertura de la V Trobada Internacional de Rectors Universia 2023, que ha tingut lloc a València. Aquest esdeveniment ha reunit a 700 líders acadèmics de 14 països, amb l'objectiu de debatre i intercanviar coneixements sobre els reptes actuals de l'educació superior.

sequia190423

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) ha realitzat una crida a passar de les anàlisis i diagnòstics a l'acció per a fer front a la greu sequera que està afectant el sector agrícola

Andrea Andreu
General 19/04/2023

En el marc de la Mesa de la Sequera, tant l'Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA) Nacional com l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) han sol·licitat una sèrie de mesures per a fer front a la greu situació de sequera que afecta el sector agrícola

Lo más visto

Newsletter