Castelló aborda l'impacte de l'estrés i l'ansietat en la XII Jornades Salut i Dona

La regidoria de Salut Pública organitza aquesta jornada per a detectar i oferir les eines per al benestar emocional

General 14 de marzo de 2022 Redacció Redacció
10-03-22 Granero con el cartel de Jornadas de salud y mujer_4

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Salut Pública, ha organitzat les XII Jornades Salut i Dona que enguany estaran centrades en l'impacte emocional de l'estrés i l'ansietat en la salut i estan dirigides a oferir eines per a evitar aquestes situacions o minimitzar el seu impacte. La jornada tindrà lloc durant la jornada de demà, 15 de març, a les 19 hores a la Llotja del Cánem i serà impartida per les psicòlogues Lola Torrella i Ana Ayllón.

La regidora de Salut Pública, Isabel Granero, ha explicat que enguany les jornades se centraran en abordar l'impacte en la salut provocat pel ritme actual de vida i treball, sumat a la sobrecàrrega pels rols que tradicionalment ve assumint la dona quant a cures i tasques domèstiques. “Un ritme de vida laboral i d'assumpció d'altres responsabilitats que provoquen situacions d'estrés i ansietat que afecten la salut”, ha indicat Granero. Per això, ha indicat, aquesta jornada tractarà d'oferir eines per a detectar aquesta situació i poder atallar-la.

La ment i el cos no distingeixen entre una amenaça real i una amenaça fictícia i, davant una situació que és percebuda com a amenaçadora, el sistema neurovegetatiu i el sistema endocrí preparen a l'organisme per a una resposta d'emergència, procurant una sèrie de canvis en l'organisme com són un augment de la respiració, tensió muscular, major transpiració, major freqüència cardíaca, etc. produint trastorns en les persones que el pateixen”, ha explicat Torrella. Per part seua, Ayllón assenyala que “un dels problemes actuals és la salut mental, i més concretament els associats a estats d'ansietat i estrés, i del qual tenim tècniques i instruments per a poder combatre”.

Així, en la jornada es mostraran tècniques de com respondre davant els ‘estressors’ que diàriament desequilibren el benestar físic-emocional i s'oferiran eines per a fer front a aquestes situacions. L'assistència és gratuïta i amb inscripció en www.yameapunto.com.

Te puede interesar
Lo más visto