Turisme destina prop de 3 milions d'euros en actuacions per a secundar i reforçar els serveis turístics de Peníscola, Benicàssim i Oropesa

Segons el secretari autonòmic de Turisme "suposa un increment significatiu de 1,41 milions d'euros respecte a 2020"

General 14 de marzo de 2022 Redacció Redacció
castle-2644898_1920

Turisme Comunitat Valencina ha destinat en 2021 un total de 2.926.367 euros en actuacions per a secundar i reforçar els serveis turístics a Peníscola, Benicàssim i Orpesa. Tres dels principals enclavaments turístics del litoral de la província de Castelló, que aquest divendres ha visitat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, amb motiu del lliurament dels distintius que atorga el Sistema Integral de Qualitat Turística en Destí, SICTED, a empreses i serveis turístics.

Colomer ha fet balanç de les actuacions que el seu departament ha realitzat durant l'últim any, marcat per la pandèmia, en cadascun d'aquests tres destins. Així, ha destacat que "els prop de tres milions d'euros dirigits a Peníscola, Benicàssim i Orpesa, suposen un increment significatiu de 1,41 milions d'euros respecte a l'any anterior".

Respecte a l'any 2020, Turisme va destinar un total d'1.511.177 euros a aquests tres destins de la província, que sumats a l'import de 2021, ascendeix a un total de 4.437.544 euros l'import global invertit durant aquestes dues últimes anualitats en la zona, per part de Turisme Comunitat Valenciana.

Segons Colomer "l'import de l'últim any ha anat dirigit especialment a ajudes directes per a pal·liar els efectes de la COVID-19, a ajudes a l'oci nocturn i al programa Bono Viaje". A més i segons ha especificat, "també hem dotat de noves infraestructures a les platges de Peníscola, Benicàssim i Oropesa, a més de fomentar noves accions formatives dirigides al sector turístic, així com convenis de màrqueting col·laboratiu".

Així mateix, Colomer ha recordat per a aquest 2022 es preveu seguir la tendència a l'alça en actuacions que facen costat al sector i reforcen la imatge i l'oferta turística d'aquests tres destins de costa. Així, en el cas de Peníscola per exemple, "Turisme destinarà més d'un milió d'euros al seu Pla de Sostenibilitat i 100.000 euros al conveni Ciutat del Cinema", ha subratllat.

Una quantia que se sumarà a la destinada en 2021 a Peníscola per part de Turisme, que va ascendir a un total d'1.210.788,59 euros, cosa que va significar un notable increment de 739.566,86 euros respecte a 2020. Per part seua, Benicàssim va rebre en 2021 un total de 943.184,37 euros, la qual cosa va suposar 294.081,54 euros més que l'any anterior i a Oropesa el muntant invertit en 2021, ascendeix a 772.394,47 euros, xifra que es va incrementar respecte a 2020 en 381.541,76 euros.

92 serveis turístics distingits pel SICTED

D'altra banda, el president de Turisme Comunitat Valenciana també ha volgut destacar la ferma aposta del litoral de la província de Castelló per la qualitat turística. En aquest sentit, ha subratllat que només a Peníscola, Oropesa i Benicàssim existeixen actualment prop d'un centenar d'empreses, entitats i serveis públics locals distingits pel SICTED.

Dels tres destins, Orpesa, adherida al SICTED des de l'any 2014, és el municipi que compta amb més entitats distingides, amb un total de 42; li segueix Peníscola, que forma part del programa des de l'any 2012 i compta amb 27 serveis turístics distingits actualment; i Benicàssim, adherida des de 2013, compta amb 23 entitats i serveis públics amb el segell SICTED.

Lliurament Distintius SICTED a nous serveis

Dins d'aquests 92 serveis distingits, es troben ja les sis noves entitats d'Orpesa que han rebut hui el distintiu SICTED de la mà del Titular de Turisme, Francesc Colomer. Aquestes han sigut: ACV-Lloguers en Ciutat de Vacances, Akuarium Bistro, Bar Guaranda, Immobiliària Cosmos, Marlon Kart, i Oroventur. Així mateix, els huit serveis turístics i públics de la localitat que han renovat distintiu són: Centre de Busseig Barracuda Oropesa, Club Nàutic Orpesa, Farmàcia La Mar, Perruqueria-Massatge Gabriela, Platja Els Amplaries, Platja Morro De Gos, Rusticmed i la Tourist Info Orpesa Amplaries.

Per part seua, a Benicàssim els cinc serveis turístics que han obtingut el distintiu SICTED aquest divendres són: Beniqasim 1915; Palasiet Thalasso Clinic &Hotel; Restaurant Jimena; Restaurant Olivia i Ombrel·les i Hamaques Mayte. A més, altres onze entitats han renovat distintiu, i són: Bonterra Resort, Càmping Taure, Hotel Bersoca, Hotel Canadà, Hotel Intur Astor, Hotel Intur Bonaire, Hotel Intur Orange, Itinerantur, Kinesis/Fisioteràpia Serveis De Salut, Orange Costa, Platges De Benicàssim i Touristinfo Benicàssim .

I en el cas de Peníscola, han sigut onze les entitats que han renovat el distintiu SICTED:, i són: Aparhotel - Spa Acualandia 4, Càmping Ferrer, Hotel & Spa Peníscola Plaza Suites, Hotel Rh Casablanca, Mandarina Club, Platja Nord De Peníscola, Restaurant Casa Jaime, Restaurant El Mercat De Peníscola, Restaurant Roca Mar, Rh Portocristo i Vinacoteca Rojo Picota.

Te puede interesar
Lo más visto