José Vicente Andrés i Diego Vila són proclamats secretaris generals del PSPV-PSOE a les comarques de Plana Baixa i Plana Alta

Andrés destaca la importància d'un projecte "integrador" i Vila marca l'objectiu d'augmentar les alcaldies en les pròximes eleccions

Política 14 de marzo de 2022 Redacció Redacció
Executiva Plana Baixa

Les localitats de Les Alqueries i Benicàssim han acollit este dissabte els congressos comarcals del PSPV-PSOE on José Vicente Andrés i Diego Vila han sigut proclamats secretaris generals de Plana Baixa i Plana Alta, respectivament. En el seu parlament, i davant de desenes d'afiliats i simpatitzants socialistes que s'han donat lloc al Casino de les Alqueries, Andrés ha posat en valor la importància de treballar per un projecte "integrador i no caïnita" amb el propòsit de véncer en les pròximes eleccions de 2023 "per poder seguir millorant la vida de la ciutadania".

"Un projecte en el qual prime la participació dels i les membres de la Comissió Executiva Comarcal (CEC) des de la seua àrea, però també a través de grups de treball, obrint el partit a la gent i fer partícip del nostre projecte, tant als militants com als simpatitzants, i fer agrupacions allí on encara no hi son", ha expressat el ja secretari general de la comarca de la Plana Baixa.

Així mateix, Andrés ha tingut paraules en relació a l'agressió de Rússia a Ucraïna i ha recordat que "nosaltres que som fills, filles, nets i netes de la postguerra sabem el que és ser refugiat, exiliat, mort o assassinat”. "Per això som els impulsors de la memòria històrica i portem en el nostre ADN el diàleg i la lluita per aportar solucions i evitar que la negror entre en cap govern com ha passat en Castella i Lleó", ha afegit.

Per la seua part, Vila ha manifestat que "serà un orgull i un repte liderar el projecte socialista de la Plana Alta on unes de les finalitats serà la d'estar al costat de les agrupacions locals i donar suport als representants que estan en l'oposició i ajudar als que estan governant perquè facen i duguen a terme les polítiques progressistes en els seus municipis".

Vila ha recordat que en la comarca de la Plana Alta "son 13 els municipis que representem, més del 50% de la població de Castelló, prop de 300.000 habitants. Ara estem en una situació política que feia anys que no vivíem, governant en la Generalitat, al govern central i a la diputació, amb 51 alcaldies de la província de Castelló de les que 8 son de la nostra comarca".

A més, ha assenyalat que "anem a entrar en un any electoral en què una de les nostres missions ha de ser que totes les agrupacions puguen fer llista electoral per poder guanyar el màxim d'alcaldies". Per a finalitzar, el secretari general de la comarca de la Plana Alta ha fet referència a la crisi sanitària "a la que posarem fi de la millor manera possible amb prudència i responsabilitat" i ha tingut paraules de solidaritat amb el poble ucranïà convidant a demostrar que "som una terra solidària".

Seguint el calendari congressual, ahir es van celebrar els congressos del Alto Palancia, a les 10:00 hores en la Casa de la Cultura de Viver (C/ de la Cadena, 1), i de l'Alcalatén-Millars, a les 12:00 hores en l'Espai Cultural de Les Useres (enfront del cementiri). Finalment, el dissabte 26 de març de 2022 a les 10:00 hores tindrà lloc el congres de Ports-Maestrat en l'Auditorium Municipal Wenceslao Ayguals D'Izco de Vinaròs (plaça de Sant Agustí, 7).

Te puede interesar
Lo más visto