Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló destina 525.000 euros en ajudes municipals per a l'impuls a la contractació

Ocupació obri el termini per a sol·licitar les ajudes a l'economia social amb un pressupost inicial de 100.000 euros

General 15 de marzo de 2022 Redacció Redacció
13-03-22 Marco y Puerta reunión emprendimiento

L'Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria d'Ocupació i l'Agència de Desenvolupament Local Castelló-Crea, destina 525.000 euros per a cinc línies d'ajudes municipals per a impulsar la contractació i la innovació en les empreses locals. Es tracta de línies d'ajudes que l'Ajuntament va posar en marxa en 2017 i que, des de llavors, sumen 2,8 milions d'euros. Així, per a aquest any 2022 s'han tornat a llançar les convocatòries per a subvencionar projectes d'innovació social (175.000 euros), projectes d'ocupació (100.000 euros), de recuperació del talent (100.000 euros) i de creació i consolidació d'empreses (50.000 euros). A elles se suma la línia d'ajudes de suport a l'economia social per 100.000 euros més que va ser aprovada en la reunió del consell rector del Consorci del Pacte Local per l'Ocupació celebrada dilluns passat.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recalcat el nou impuls “a les polítiques actives d'ocupació a través d'aquesta aposta per mesures d'impuls a la contractació i a la creació de llocs de treball”. Marco ha posat en valor el treball de Castelló Crea i l'àrea d'ocupació per a “promoure la iniciativa empresarial i la creació d'ocupació a través de l'emprenedoria i el suport a les empreses a través d'aquestes ajudes que permeten impulsar i dinamitzar el teixit empresarial”.

Per part seua, la regidora d'Ocupació, Patricia Puerta, ha destacat l'oportunitat que ofereixen aquestes ajudes. “Som conscients que un dels principals hàndicaps a l'hora de posar en marxa projectes empresarials és el finançament, per això convoquem diferents línies de subvencions municipals amb pagament anticipat del 100% de l'import a fi d'afavorir el teixit empresarial local i generar oportunitats d'ocupació”.

En el cas de l'última línia d'ajudes aprovada, la de suport a l'economia social, el termini per a sol·licitar-les és fins al pròxim 1 d'abril. D'elles poden beneficiar-se aquelles entitats de l'economia social (cooperatives, mutualitats, fundacions i associacions que duguen a terme activitat econòmica, societats laborals, empreses d'inserció i els centres especials d'ocupació) amb seu a Castelló.

Les sol·licituds presentades resultaran subvencionables amb una ajuda de 18.000 euros per a contractacions de persones amb diversitat funcional en situació de desocupació o risc d'exclusió; de 16.000 euros en el cas de contractació de dones desocupades; i de 14.000 euros en cas d'homes sense ocupació.

Polítiques d'emprenedoria

D'altra banda, l'alcaldessa de Castelló ha mantingut una trobada amb l'àrea d'ocupació per a avaluar i fer balanç de les polítiques d'emprenedoria realitzades des de 2015. En aquest sentit, s'ha destacat la posada en marxa d'aquest servei des de 2016 amb dotació de personal per a assessorament i la posada en marxa de projectes com la incubadora d'empreses en l'edifici CIES i de BetaCoop, la primera cooperativa d'emprenedors de la Comunitat Valenciana i la segona d'Espanya.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter