Onda exposa el seu projecte de ciutat sostenible en la conferència internacional ETU Initiative

L'Ajuntament impulsa les seues accions en matèria d'energia i mobilitat sostenible

Política 16 de marzo de 2022 Redacció Redacció
photovoltaic-gb17f51903_1920

Onda avança cap a un model de ciutat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. L'Ajuntament de la localitat, encapçalat per l'alcaldessa, Carmina Ballester, ha participat aquest matí en la conferència internacional organitzada per ETU Initiative que s'ha celebrat a Barcelona.

L'objectiu ha sigut donar a conéixer les iniciatives que s'han posat en marxa des del consistori per a ajudar en la lluita contra el canvi climàtic. Entre les accions que el govern municipal ja ha dut a terme destaca la millora de la climatització de la Casa de la Cultura i del Mercat Municipal, la substitució per lluminàries LED dels fanals del municipi, així com de l'Ajuntament, la instal·lació d'un sistema de reg intel·ligent i una caldera de gas natural en el Centre Integral de Majors, l'adquisició d'un vehicle i quatre patinets elèctrics; i dos vehicles híbrids per a la Policia Local.

A més, l'Ajuntament ofereix grans incentius per a les empreses que s'instal·len en el municipi i per a les quals milloren les seues instal·lacions amb una bonificació del 95% del ICIO per a aquelles construccions i obres específiques que incorporen sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia solar.

L'alcaldessa, Carmina Ballester, ha destacat la importància de prendre acció davant el canvi climàtic i ha assenyalat que: “des que entrem a governar ens hem compromés a reduir les emissions de COâ‚‚ i hem aplicat polítiques per a potenciar la mobilitat i el transport sostenible. Perquè tenim clar que no existeix un Planeta B i que cuidar el nostre entorn i el medi ambient resulta essencial per a la vida dels ondenses”.

Cal destacar que Onda forma part de ETU Initiative des de febrer de 2021, data en la qual va ser triat com un dels municipis que conformaria aquest projecte al costat d'altres localitats de diferents països com Croàcia, Grècia, Itàlia i Tunísia.

Entre els reptes de futur per als ondenses es troba reduir les emissions de CO2 de cara al 2030, incrementar l'ús de fonts d'energia renovables i millorar la resiliència davant els possibles canvis climàtics. Aquests són els principals objectius del pla d'acció per al clima i l'energia sostenible que està treballant el consistori seguint el pla Onda 2030 per a la consecució dels dèsset objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU.

Oficina contra el canvi climàtic

En paral·lel, l'Ajuntament d'Onda ha creat una oficina contra el canvi climàtic i llars verdes com a instrument de control i desenvolupament de tots els projectes relacionats amb l'eficiència energètica en diferents àrees, com per exemple la rehabilitació d'habitatges, el transport i la mobilitat sostenible; i les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.

Te puede interesar
Lo más visto