La Diputació de Castelló recolza al sector ceràmic perquè s'adopten mesures urgents davant l'escalada del preu del gas

El president de la Diputació, José Martí, considera que el tancament d'aquestes empreses seria una tragèdia per a la província

Economía 20 de marzo de 2022 Redacció Redacció
a

El president de la Diputació, José Martí, ha mostrat la seua disposició a realitzar les gestions oportunes perquè les patronals de les empreses ceràmiques i els seus sectors afins puguen fer arribar al Govern d'Espanya la problemàtica específica per la qual està travessant la indústria de la província de Castelló. Així li ho ha transmés als representants de ASCER, ASEBEC i ANFFECC amb els quals s'ha reunit hui, els qui han plantejat la necessitat de mantindre una entrevista amb la vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera. Martí ha volgut transmetre de manera personal el suport i la solidaritat que els grups polítics de la corporació ja van mostrar dimarts passat de manera unànime amb l'aprovació d'una declaració institucional en el ple corresponent al mes de març.

El president de la Diputació ha assenyalat que «com no podria ser d'una altra manera, estem al costat de la indústria ceràmica, perquè seria una tragèdia que la crisi generada per l'escalada dels preus de l'energia, que s'ha agreujat per la guerra, derivara en el tancament de les empreses d'un sector que dona treball de manera directa a 17.000 persones i del qual de manera indirecta depén tota la província».

El problema és el gas

Els representants de les organitzacions empresarials han posat de manifest que la indústria de Castelló es veu afectada fonamentalment per la carestia del cost del gas, que segons explica, és merament especulativa. En conseqüència, sol·liciten l'adopció de mesures que afavorisquen als sectors que produeixen amb un consum intensiu de gas. En aquest sentit, el secretari general de ANFFECC, Manuel Breva, ha posat de manifest que «estem davant una situació especulativa, ens estem dessagnant com a sector i el que estem reclamant sobretot són mesures en el preu del gas, s'està parlant molt a nivell polític sobre mesures en el preu de l'electricitat, que a nosaltres, per descomptat, aqueixa part ens vindrà bé, però el que necessitem són mesures directes, que algunes sí que es poden adoptar des de la nostra administració central, com a impostos i cànons de peatges, perquè estem davant una situació crítica». Altres decisions decisions que necessita el sector han d'adoptar-se en el marc de la Unió Europea.

Vaga del transport

El president de la Diputació també s'ha compromés a contactar amb al Subdelegació del Govern davant la problemàtica generada per la vaga del transport que, segons els empresaris, està afectant greument la producció i la comercialització per les dificultats que origina per a la recepció de matèries primeres i donar eixida a la producció. En aquest sentit, Martí ha assenyalat que «hem de trobar l'equilibri entre un dret fonamental com el de l'exercici de la vaga, i el desig de la resta de treballadors de continuar desenvolupant les seues funcions laborals».

ASCER és l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics, ASEBEC l'Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària i Béns d'Equip per a la Indústria Ceràmica, i ANFFECC l'Associació Nacional de Fabricants de Fregides, Esmalts i Colors Ceràmics.

Te puede interesar
Lo más visto