Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Diputació de Castelló es posa el mocador faller i activa 70.000 euros en ajudes per a reactivar la festa i els sectors tradicionals

S’habilitaran dues línies de suport per a finançar les actuacions musicals de les ofrenes i per a cobrir despeses del dia a dia faller

Cultura 20 de marzo de 2022 Redacció Redacció
Visita Borriana

Amb la celebració, enguany sí, plena de la festa de les Falles a tot el territori, la Diputació de Castelló ha aprovat ampliar fins a 70.000 euros el capítol d’ajudes per a les comissions falleres de Borriana, Benicarló, la Vall d’Uixó i Almenara. L’equip de govern de José Martí s’adhereix així a la celebració d’una de les festes castellonenques més carismàtiques «amb una important col·laboració que servirà per a reactivar la festa, els sectors que l’envolten i l’ànima festera de la nostra gent», ha destacat el president. Se’n beneficiaran 40 entitats.

Aquest suport en forma de recursos econòmics arribarà per dues vies diferents. Per una banda s’han reservat 40.000 euros per al finançament de la contractació de societats musicals per a l’amenització de les ofrenes de flors locals. «Les bandes són un focus cultural indispensable i volem que tinguen, després de tant de temps mudes, una presència destacada dins la reactivació de la festa fallera». La quantitat anteriorment esmentada es transferirà directament als òrgans gestors de les festes.

Per l’altre costat, l’equip de govern ha acordat obrir una convocatòria d’ajudes valorada en 30.000 euros per a cobrir aspectes com el lloguer de grues per a la Plantà, l’enllumenat artístic dels carrers, arranjaments florals o la pirotècnia. El termini per a sol·licitar aquesta subvenció començarà que ve i s’habilitarà l’espai d’un mes per a presentar-ne tota la documentació.

El president José Martí ha manifestat que «des de la Diputació treballem per a reforçar l’efecte dinamitzador de les festes en les economies locals, tenint en compte el seu atractiu turístic i que engloben molts sectors productius que han patit molt durant aquests dos anys d’aturada del calendari festiu tradicional i que ara cal reactivar». Martí ha assegurat que «aquestes ajudes faran molt de bé a artistes fallers, floristeries, indumentaristes i pirotècnics».

En paraules de Ruth Sanz, responsable de l’àrea de Cultura, «no es pot concebre un mes de març sense falles a la província» i ha destacat que «continuarem col·laborant amb el món faller «perquè les Falles són patrimoni de totes i tots i constitueixen un revulsiu importantíssim per a la vida cultural i social de les nostres comarques».

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter