El Centre del Carme aborda les noves relacions afectives i posa en marxa un Laboratori d'Amors Diversos

Aquest projecte, que incorpora la mediació cultural, es desenvoluparà en el CCCC, però també en associacions, centres educatius i altres institucions

Cultura 29 de marzo de 2022 Redacció Redacció
puzzle-5509227_1920

Mostrar que altres formes d'estimar són possibles i promoure la llibertat sexual i afectiva de les persones són alguns dels principals objectius del Laboratori d'Amors Diversos (LAD), una nova iniciativa del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) que portarà aquest missatge més enllà del museu i assentarà les seues bases a partir de les principals conclusions del cicle 'No es tener algo serio, es vivir algo sano'. 

Aquest cicle ha situat el CCCC com a punt de trobada entre escriptors i escriptores, amants de la lectura i públic per a posar en dubte la ideologia de l'amor, com a projecte pioner, sota la coordinació d'Eva Fernández. 'No es tener algo serio, es vivir algo sano' ha reunit María Acaso, Mari Luz Esteban, Juan Carlos Pérez Cortés, Celia Castle, Pamela Palenciano, Iván Larreynaga, Laura Latorre, Sonia Pina, Helen Torres, Cristian Germán i Brigitte Vasallo amb la ciutadania en la Sala Refectori.

"L'acció ciutadana entra amb naturalitat en l'agenda del Centre del Carme, aquest és l'esperit amb què hem definit el nostre model d'institució cultural situada en el segle XXI. A l'octubre vam posar en marxa aquesta sèrie de trobades amb l'objectiu de visibilitzar que altres formes d'amar, diferents de les normatives, són possibles. Una reivindicació que creix gràcies al treball que realitzen cada dia col·lectius, associacions i persones a títol individual i que ha aconseguit fer del Centre del Carme un altaveu i espai propi en què compartir idees, sentiments i maneres de veure les relacions afectives de manera enriquidora i proactiva", explica José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) i del CCCC. 

Aquest 25 de març s'ha celebrat l'última de les sis sessions del cicle, 'El amor somos nosotras', con María Acaso i Brigitte Vasallo, autora del llibre que protagonitza la trobada, 'Pensamiento monógamo. Terror poliamoroso'. No obstant això, la coordinadora d'aquesta iniciativa, Eva Fernández, ha anunciat que el 29 d'abril es realitzarà una última assemblea per a fer balanç i dissenyar els pilars del Laboratori d'Amors Diversos (LAD). 

Te puede interesar
Lo más visto