Personal investigador amb experiència del Pla GenT rep un reconeixement per donar continuïtat a les seves carreres

La Generalitat veu recolzat el seu esforç per potenciar l'excel·lència del sistema investigador valencià i la seua contribució a retenir i atreure el millor talent investigador a la Comunitat ValencianaEl programa per a la contractació de doctors i doctores amb experiència internacional Cdeigent, del Pla GenT impulsat per la Generalitat, ha estat inclòs pel Ministeri d'Universitats dins dels programes d'excel·lència investigadora als quals se'ls reconeix uns estàndards de qualitat i prestigi internacional amb què poder optar a la certificació I3.

Educació 29 de marzo de 2022 Redacció Redacció
plan gent
Pla genT El director general de Ciència i Investigació, Àngel Carbonell, destaca la contribució d'aquest reconeixement "per donar continuïtat a la magnífica trajectòria científica del personal investigador"

El programa per a la contractació de doctors i doctores amb experiència internacional Cdeigent, del Pla GenT impulsat per la Generalitat, ha estat inclòs pel Ministeri d'Universitats dins dels programes d'excel·lència investigadora als quals se'ls reconeix uns estàndards de qualitat i prestigi internacional amb què poder optar a la certificació I3.

Amb aquesta homologació, el personal investigador doctor d'experiència internacional que gaudeix d'un contracte Cdeigent podrà obtenir, en acabar el programa, el certificat I3 del Ministeri, pel qual se'ls acredita el compliment d'uns requisits de qualitat en la producció i l'activitat cientificotecnològica que impliquen una trajectòria investigadora destacada i reconeguda en l'àmbit nacional i internacional.

Aquest reconeixement els permet accedir al 15% del total de places reservades per les universitats per contractar personal investigador doctor que hagi finalitzat el programa Ramón y Cajal i hagi obtingut el certificat I3, de manera que el personal investigador acreditat té més facilitats per continuar amb les seves carreres investigadores.

L'acreditació del programa Cdeigent del Pla GenT com un dels millors programes d'excel·lència investigadora a nivell autonòmic, suposa un reconeixement a l'esforç de la Generalitat Valenciana per potenciar l'excel·lència del sistema investigador valencià i la seua contribució a retenir i atreure el millor talent investigador a la nostra Comunitat.

El programa Cdeigent ha incorporat des del 2019 26 investigadores i investigadors finançant la seva contractació per un període de quatre anys, que podran beneficiar-se de la certificació I3 per facilitar-los la continuïtat en el desenvolupament dels seus projectes de recerca.

D'altra banda, el compromís de la Direcció General de Ciència i Recerca per contribuir a l'estabilitat a la carrera investigadora, l'ha portat a oferir la pròrroga de 2 anys, que s'estableix a les bases reguladores del Pla GenT, als investigadors i investigadores que finalitzen el contracte aquest any. Amb això, la Generalitat garanteix la continuïtat de la tasca investigadora d'excel·lència internacional a la Comunitat Valenciana.

El director general de Ciència i Investigació, Ángel Carbonell, ha destacat que aquest reconeixement "s'uneix al que ja tenen els investigadors d'excel·lència internacional del programa GenT (Cidegent) i és un suport al nostre programa d'atracció i retenció de talent".

A més, ha mostrat la seva satisfacció perquè "aquest reconeixement servirà perquè el personal investigador amb experiència internacional pugui continuar amb la seva magnífica trajectòria científica, cosa que és una gran notícia per al sistema de recerca de la Comunitat Valenciana, ja que les seves aportacions són molt valuoses".

Te puede interesar
Lo más visto