Ximo Puig anuncia que la Generalitat ultima la nova Llei d'Impuls a la Ciència la "pedra angular" de la qual serà la innovació universitària

El president de la Generalitat assegura que el nou marc legal fomentarà un sistema estable de transferència de tecnologia i coneixement de les universitats als sectors productius

Educació 29 de marzo de 2022 Redacció Redacció
nssss
Ximo Puig reunit Ximo Puig avança que abans d'estiu la Generalitat disposarà de l'esborrany del pla de finançament universitari que desenvolupa l'IVIE

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat que la Generalitat està ultimant la nova Llei d'Impuls a la Ciència de la Comunitat Valenciana, la pedra angular de la qual serà la innovació universitària. Així ho ha assegurat durant la seva intervenció a l'acte d'investidura de Mavi Mestre com a rectora de la Universitat de València-Estudi General després de la seva reelecció recent.

Segons ha explicat, aquest nou marc legal fomentarà un sistema estable de transferència de tecnologia i coneixement de les universitats als sectors productius que contribuirà a avançar en la investigació, innovació i la internacionalització, i, en definitiva, a “crear ocupació de qualitat i aconseguir la plena ocupació", ha assegurat.

En aquest sentit, el president ha destacat la contribució de la universitat a la transformació del model econòmic, i en concret s'ha referit a la seva aportació de coneixement i capital humà amb què nodrirà iniciatives empresarials com la instal·lació de la gigafactoria de bateries de Volkswagen a Sagunt.

Ximo Puig ha assegurat que la decisió de la companyia alemanya és "la millor notícia empresarial per a la Comunitat Valenciana a l'últim mig segle, que marcarà un abans i un després" a la Comunitat Valenciana, i ha mostrat el compromís de la Generalitat de promoure la connexió entre la “nova indústria” i les universitats valencianes, la qual cosa tindrà efectes positius sobre la innovació, l'ocupació i la mobilitat sostenible.

Pla de finançament

D'altra banda, el president ha reiterat el compromís del Consell per atendre el finançament universitari i ha avançat que abans d'estiu la Generalitat disposarà de l'esborrany del pla de finançament que desenvolupa l'IVIE.

En aquest sentit ha recordat que aquest any la Generalitat destina 980 milions d'euros a les universitats valencianes, fet que suposa un 40% més que el 2014, i que en els últims cinc anys s'han distribuït 730 milions més per liquidar deute amb les universitats contreta pels anteriors governs.

Així mateix, el cap del Consell s'ha referit als programes de recerca Gen-T, ValER i Investigo als quals aquest any s'han destinat un total de 24 milions d'euros.

Te puede interesar
Lo más visto