Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

AVA-ASAJA denuncia una onada de robatoris de ferro en els camps de Manises durant les últimes pluges

L’organització demana més control en els possibles punts de recepció dels objectes metàl·lics robats com a conseqüència de la pujada de preu de les matèries primeres

General 29 de marzo de 2022 Redacció Redacció
ava_robos_puertas_290322
Camp sense tanca metàl·lica a Manises

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) denuncia una onada de robatoris en nombrosos camps del terme municipal de Manises durant l'últim temporal de pluges, aprofitant els lladres la menor presència d'agricultors als horts per cometre els robatoris sense ser vistos. La gran majoria dels robatoris se centren en portes metàl·liques, tanques que envolten les explotacions i fins i tot persianes enrotllables, és a dir, al ferro i altres matèries primeres, les cotitzacions de les quals estan experimentant un considerable encariment amb motiu de la pandèmia i la guerra a Ucraïna.

El delegat d'AVA-Manises, Enrique Blat, és un dels agricultors que ha patit robatoris a la zona: “Els lladres sabien què volien i han arramblat amb tota mena de metalls encoratjats pels alts preus que cotitzen al mercat negre. Per si no tinguerem poc amb la campanya tan ruïnosa que travessem, ara hem de costejar les necessàries reparacions si volem continuar comptant amb instal·lacions de protecció i reg agrícola”.

AVA-ASAJA demana més vigilància tant a les explotacions com, sobretot, als possibles punts de recepció de mercaderies suposadament sostretes il·legalment. “Si els lladres no trobaren el comprador, no hi hauria tal quantitat de robatoris. Cal posar-los les coses més difícils, perquè és evident que ara mateix robar és molt barat al camp. Les estadístiques oficials no reflecteixen l'abast d'aquesta xacra perquè cada vegada hi ha més agricultors que no interposen denúncies en creure que no serveix de res”, afirma Blat.

L'organització agrària recorda que la inseguretat rural és un dels problemes destacats a la taula reivindicativa de les recents manifestacions del sector a València i Madrid. En concret, la demanda relativa a aquest punt assenyala “una revisió del Codi Penal i un augment de recursos per millorar la lluita contra els robatoris al sector agrari”. Segons estimacions d'AVA-ASAJA, les pèrdues acumulades el 2021 a causa dels robatoris i els delictes comesos al camp valencià van pujar a 25 milions d’euros.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter