Castelló promou tres jornades ciutadanes per a impulsar una comunitat energètica local de autoconsum

Aquesta figura permet l'autoconsum compartit amb energies renovables i redueix la factura de la llum

General 29 de marzo de 2022 Redacció Redacció
02-03-2022 Fernando Navarro Ple
Fernando Navarro, regidor de Transició Ecològica, al ple de lAjuntament de Castelló

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló comença el projecte per a impulsar la creació de comunitats energètiques locals amb la realització de tres jornades participatives per a explicar a la ciutadania els passos que s'han de seguir per a integrar la comunitat energètica. Aquesta figura possibilita consums compartits a través d'un punt de subministrament d'energia fotovoltaica. Les jornades tindran lloc els dies 6, 20 i 27 d'abril. Les persones interessades a participar poden inscriure's a través del web castello.es, en la secció de Medi Ambient. 

“Des de l'Ajuntament de Castelló anem a iniciar un procés per a dinamitzar la creació de comunitats energètiques locals, una figura que permet l'autoconsum compartit d'energia generada amb plaques fotovoltaiques en consums situats a 500 metres a la redona d'un punt d'instal·lació. La setmana que ve, dimecres dia 6, en la sala d'actes de Quatre Cantons, explicarem que qui vulga fer-se soci de la comunitat pot estalviar fins a 300 euros en el seu consum anual de llum i implicar-se en la lluita contra el canvi climàtic”, ha subratllat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro. 

La Regidoria promou aquesta iniciativa amb la col·laboració de l'empresa Sapiens Energia, que ha dut a terme aquest model en 28 municipis d'Espanya i ha col·laborat en la redacció del Pla de Foment de Comunitats Energètiques Locals de la Comunitat Valenciana. Podran ser socis d'aquesta comunitat aquelles persones els consums de les quals estiguen situats a 500 metres d'una instal·lació fotovoltaica a determinar per l'Ajuntament. El seu desenvolupament també vol servir per a animar a la constitució d'altres comunitats energètiques a la ciutat. 

Així, les tres jornades tindran lloc a les 18.30 hores en la sala d'actes de l'Edifici de Quatre Cantons. La primera, el 6 d'abril, presentarà la figura de la comunitat energètica local, el projecte d'autoconsum que impulsa l'Ajuntament.El 20 d'abril es definiran les condicions de participació i l'estalvi energètic que possibilita la comunitat energètica local. Finalment, el 27 d'abril es detallaran els estatuts d'una comunitat energètica local, i els requisits per a configurar una regulació interna. 


cartel

                                                Cartell de les jornades 

Te puede interesar
Lo más visto