Creu Roja incrementa la seva activitat a Oropesa del Mar a favor dels col·lectius més vulnerables

El suport als refugiats ucraïnesos, la promoció del voluntariat social i un projecte adreçat a estudiants de l'ESO són ​​algunes de les accions que realitza

General 30 de marzo de 2022 Redacció Redacció
Cruz Roja
Creu Roja a Oropesa

L'entitat Creu Roja, la seu local de la qual se situa al carrer Goya, 104 (baix) i on atenen de dimarts a dijous (en horari de 10.00 a 13.00 hores), ha augmentat en els darrers mesos les activitats que duu a terme a Oropesa del Mar gràcies a la subvenció que destina el Ajuntament del municipi que ascendeix a 35.000 euros. Un conveni en què estableixen, tal com avança la regidora de Serveis Socials, “diferents accions encaminades a donar suport als col·lectius més vulnerables, com és el cas de les refugiades ucraïneses”. 

La promoció i la formació del voluntariat social i l'execució del projecte ‘Parèntesi educatius', un programa adreçat a estudiants de l'ESO que ofereix un espai d'educació alternativa on es fomenten les habilitats socials, valors i principis que contribueixen a l'èxit escolar i la disminució del risc d'exclusió social són altres de les accions que realitza l'entitat al municipi.

Així mateix, Creu Roja presta especial atenció a la gent gran a través d'un programa en què es realitzen activitats d'ajuda a domicili complementàries, el préstec de productes de suport i xerrades de capacitació destinades a augmentar el coneixement i millorar la seva qualitat de vida per poder allargar la permanència de les persones a les seves pròpies cases. I també ho fa amb aquells col·lectius d'extrema vulnerabilitat, a qui proporciona productes d'alimentació i higiene i suport emocional i tècnic a través de la intervenció a àrees com habitatge, formació o ocupació, entre altres coses.

"Es tracta d´un conveni que facilita la consecució dels objectius per part de l´Ajuntament d'Oropesa del Mar per tal de promoure el voluntariat social, el desenvolupament comunitari, el foment de la solidaritat, la participació activa de la ciutadania, així com l'atenció complementària a les activitats realitzades pel consistori quant a diferents sectors de població, com són les persones grans, joves i col·lectius d'extrema vulnerabilitat”, assenyala Bermúdez.

Tot i això, la responsable de l'àrea ha aprofitat per agrair “a totes les persones voluntàries que, gràcies a les seves accions totalment altruistes, fan possible que moltes activitats i recursos d'emergència es puguin dur a terme al nostre municipi”.

Te puede interesar
Lo más visto