Ciutadans demana a Diputació l'obertura "immediata" del centre d'Alzheimer La Pineda

Cristina Fernández: "La Conselleria ha de mostrar un mínim de sensibilitat i no continuar ignorant 60 famílies de la província"

General 01 de abril de 2022 Redacció Redacció
Ciudadanos1-710x473

Ciutadans a Diputació demanarà l'obertura "immediata i amb caràcter d'urgència" del centre La Pineda a Tetuán 14. Un espai que fa 20 mesos que espera l'aprovació definitiva del projecte tècnic per part de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, com a pas previ a la concessió de la llicència definitiva. El grup Ciutadans ha presentat una moció en què es demana "un mínim de sensibilitat a la conselleria de Mónica Oltra, davant d'aquest retard absolutament inacceptable. Gairebé 60 usuaris, que necessiten una atenció diürna especialitzada, i les seves famílies estan esperant i assumint els costos d'una atenció privada. "L'obertura d'aquest centre és bàsica per a la nostra província, no podem fer esperar més persones que necessiten ajuda per a la realització de les activitats bàsiques de la vida diària".

La portaveu de Ciutadans, Cristina Fernández, ha lamentat que “una vegada més, el govern valencià considera els malalts castellonencs com a ciutadans de tercera divisió. I el pitjor és que no és un fet aïllat, és el mateix que passa amb els malalts renals que segueixen sense tenir el centre acreditat que demanen a l'Hospital General. El calaix de projectes sanitaris paralitzats per la Generalitat a la província de Castelló comença a ser massa engruixat, cosa que sumada al desmantellament de l'Hospital Provincial és realment preocupant.

Fernández ha recordat que "tenim l'espai, tenim la plantilla, tenim el mobiliari, però el centre fa un any i mig que està aturat. El centre està per obrir demà i tot i això segueix esperant que es desbloquegi la seva obertura, especialment trist quan es tracta de usuaris amb una malaltia que hauria de ser prioritària per al govern valencià. Els responsables de la Fundació Alzheimer Salomé Moliner, entitat encarregada de gestionar el centre durant els propers 10 anys, ens han traslladat la seva màxima preocupació, el centre porta tancat des del 2012 i el 2017 va ser adquirit per l'Ajuntament de Castelló per 6 milions d'euros. La Pineda és el conte de mai acabar”.

Te puede interesar
Lo más visto