Fira del Llibre Antic i d'Ocasió, fins al 4 de desembre.
La fira se celebra a la Plaça Santa Clara.
El Laqvima Vere, la Passió musical de Vila-real, tornarà amb tota la seua espectacularitat i potència a la Setmana Santa local dissabte 9 d'abril, a partir de les 21.30 hores. Un espectacle únic que posarà sobre l'escenari de la plaça Major tots els ingredients que l'han convertit en una referència nacional i un element diferenciador de la Setmana Santa de Vila-real, declarada d'Interés Turístic Autonòmic. Tradició, avantguarda, música, escenografia, dansa, tecnologia… es tornen a donar la mà en la Passió musical creada i dirigida per Alfredo Sanz que, després de tres anys d'absència -un per les pluges i dos per la covid-19- celebrarà la seua setena edició amb importants novetats.
L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el director d'esdeveniment han presentat el Laqvima Vere de 2022 en una roda de premsa celebrada a Porcelanosa Grupo, firma que porta col·laborant amb l'espectacle des dels seus inicis, en 2013, i a la qual enguany se suma enguany com a patrocinadora Facsa. El president de Porcelanosa, Héctor Colonques, la consellera delegada del grup, María José Soriano, i la directora financera, Ana Colonques, han acompanyat a Benlloch i Sanz en la presentació, en la qual també han estat Elena Llopis, consellera de Grup Gimeno; el director artístic, Pau Ayet; el regidor de Turisme, Diego A. Vila, i el president de la Junta Central de Setmana Santa, Pascual Sanz.
“A Vila-real estem orgullosos de la nostra Setmana Santa, que vivim sempre amb gran emoció. De les nostres confraries, del nostre patrimoni artístic i cultura, de la nostra història… I també de la capacitat que ha demostrat la nostra Setmana Santa, una de les més antigues de la Comunitat, per introduir innovacions i propostes valentes que, com el Laqvima Vere, són ja un element indispensable de la programació i, sens dubte, un de valors que ens va portar a l'obtenció, en 2020, de la declaració com a Festa d'Interés Turístic Autonòmic”, assenyala Benlloch, qui destaca també la capacitat de la Passió vila-realenca per innovar sense perdre de vista l'espiritualitat i la sensibilitat que suposa la representació de la mort i resurrecció de Crist.
Per part seua, Porcelanosa Grupo assenyala: “El nostre compromís amb Laqvima Vere i amb l'Ajuntament de Vila-real és ferm des de l'inici per l'impuls cultural que suposa per a la localitat. Es tracta d'una representació amb un pes cada vegada més important en la celebració de la Setmana Santa gràcies a la implicació i esforç de tots els artistes, creadors, gestors i professionals que fan possible aquest projecte. La nostra satisfacció és encara major quan veiem el valor social i també turístic que adquireix aquest esdeveniment a nivell local i autonòmic del qual ens enorgulleix formar part”.
Per a fer possible aquest espectacle únic, cada edició reuneix més de 200 professionals de molt diferents disciplines, des del muntatge i la logística fins a les projeccions sobre la façana de l'ajuntament, dansa aèria, arts escèniques, il·luminació i, sobretot, música. Tal com explica el director del Laqvima Vere, la Passió musical comptarà enguany amb la participació de l'Orquestra Simfònica de Vila-real, la Coral Sant Jaume i set solistes, als quals se sumarà, per primera vegada, el Cor de Cambra de la Universitat Autonòmica de Madrid. Destaca també d'aquesta setena edició la participació de Rafael Quirant, premi nacional de Joventuts Musicals, i l'estrena de dues noves peces: les temptacions de Sant Pere i l'àngel de la vida. Una altra de les innovacions enguany és la incorporació a l'espectacle del so ‘Soundscape’, un sistema d'àudio per a esdeveniments a l'aire lliure pioner a Espanya que millorarà encara més l'experiència dels 2.500 assistents que preveu l'esdeveniment. Enguany, a més, la Passió musical canvia de dia (fins ara se celebrava el Dijous Sant) i d'horari, de manera que se celebrarà el dissabte 9, a les 21.30 hores, per a ‘alleugerir’ la programació del Dijous Sant i afavorir la projecció de l'esdeveniment.
El director del Laqvima Vere ha agraït la col·laboració dels patrocinadors i de l'Ajuntament per fer possible iniciatives culturals d'aquest tipus. Un espectacle que, assenyala, “ha anat creixent de manera exponencial en els últims anys, gràcies també al fet que hem anat sumant talent com el de Pau Ayet, qui ha incorporat per exemple teatre de carrer i altres innovacions”.
“Tecnologia, talent, innovació i tradició al servei de la Setmana Santa de Vila-real, ajudant-nos a continuar creixent i dinamitzant la ciutat. Després d'aquests anys duríssims, és hora de tornar a gaudir, sense abandonar la responsabilitat i la prudència, de la nostra Setmana Santa”, conclou l'alcalde, qui ha volgut agrair especialment el suport de Porcelanosa Grup a l'esdeveniment, que enguany suma el de Facsa i el compromís de la Generalitat, a través de Turisme, i la Diputació per col·laborar també en un espectacle “marca Vila-real”.
La fira se celebra a la Plaça Santa Clara.
Un concert molt especial per al 22 de novembre, dia de Santa Cecília
L'exposició estarà oberta fins al 9 de febrer al Menador de Castelló
El festival cinematogràfic d'Almassora prepara la sisena edición
El conferenciant Juan García Santandreu confirma que aquest personatge històric podria ser valencià.
Diego Mallén ens explica com serà aquesta jornada.
L'exposició estarà oberta fins al 9 de febrer al Menador de Castelló
La Barbería Albinegra analitza el pròxim partit del CD Castelló.
L'equip de bàsquet visita el plató de Televisió de Castelló per contar tota l'actualitat.
Tota l'actualitat del Bisontes Castelló.
El Banc d'Aliments arreplegarà fins a aquest pròxim diumenge.