Nules treballa amb els escolars el compostatge

Es vol implantar als centres educatius aquest sistema de reciclatge per a transformar la matèria orgànica

General 05 de abril de 2022 Redacció Redacció
recycle-57136_1920

L’Ajuntament de Nules està treballant en una nova iniciativa enfocada a conscienciar a la població més jove en temes relacionats amb el medi ambient i el reciclatge, en aquest sentit es vol implantar en els diferents centres educatius de la localitat el compostatge.

Precisament, recentment ha tingut lloc una reunió formativa en la qual s’ha traslladat a les escoles aquesta proposta. De fet, des de la regidoria de Medi Ambient  es pretén així conscienciar des d’edats primerenques, “en breu s’introduirà en el municipi el reciclatge d’orgànica, per tant estem començant a treballar en els centres educatius el compostatge per a transformar la matèria orgànica en adob que faran servir en els seus horts ecològics, principalment, a més també es podrà fer servir per altres usos al llarg de tot l’any”, explica el regidor César Estañol.

Així doncs, l’IES Gilabert de Centelles ha sigut pioner en portar a terme aquesta actuació, de manera que el seu professorat ha dissenyat un aparell de compostatge que s’instal·larà al centre educatiu.

Al respecte, Estañol, afegeix que “en aquesta reunió s’ha presentat a les escoles aquest disseny en el que està treballant l’IES. La idea és que des del centre de secundària s’assessore i es forme als mestres de les escoles responsables per a que puguen materialitzar en els seus centres tot el procés de reciclatge de materials orgànics”.

Te puede interesar
Lo más visto