Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Diputació de Castelló ofereix assistència i suport als refugiats ucraïnesos acollits a Torrechiva

La corporació provincial segellarà un conveni de col·laboració amb Mensajeros de la Paz per a la contractació de personal que reforce l'atenció als refugiats

General 05 de abril de 2022 Redacció Redacció
_DSC8501

La Diputació de Castelló col·laborarà amb l’oenegé Mensajeros de la Paz per a atendre i satisfer les necessitats dels refugiats ucraïnesos que han arribat en les últimes setmanes a l'alberg de Torrechiva. Així ho ha confirmat la vicepresidenta Patricia Puerta, qui s'ha desplaçat fins a la localitat de l'Alt Millars per a conéixer les més de 30 persones que s'allotgen en el municipi. Puerta ha confirmat que l'ajuda es canalitzarà a través d'una col·laboració econòmica que contempla la contractació d'una treballadora social i un educador social que estaran a la completa disposició de les famílies ucraïneses que han fugit del conflicte bèl·lic.

En la visita, la titular provincial de Benestar Social ha estat acompanyada per l'alcalde, Esteban Salas; el gestor de l'alberg, el pare José; i el director general de Mensajeros de la Paz, Sergio Mella.

El conveni es valdrà també de l'experiència dels equips de serveis socials de la Mancomunitat Espadà-Millars “perquè totes les persones que han hagut de deixar-ho tot arrere senten el suport i l'acompanyament de la seua nova llar”. D'aquesta manera, apunta Puerta, s'enfortiran les prestacions i el seguiment des de les institucions de la cobertura de les necessitats bàsiques de la població refugiada “durant tot el procés d'adaptació”. Patricia Puerta ha afegit que des de la Diputació “farem tot el possible perquè tant el seu acolliment com els serveis socials que oferim siguen òptims”. “Volem que aconseguisquen ser autosuficients en aquesta nova etapa de les seues vides”. En total, aquesta localitat de l'Alt Millars espera rebre a més de 50 refugiats.

La vicepresidenta també ha agraït a Mensajeros de la Paz “la gran labor social que exerceixen a la nostra província en aquest moment tan delicat per a tantes famílies ucraïneses” i s'ha mostrat “tremendament orgullosa” amb la reacció solidària i empàtica que la societat castellonenca està tenint amb les persones refugiades, especialment els habitants dels municipis de la Mancomunitat Espadà-Millars”.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter