Ciutadans demana a Generalitat que autoritzen "hui mateix" els vols contra els mosquits

Cristina Fernández: "Si no s'actua ja, els turistes de Setmana Santa es trobaran una vertadera plaga"

Successos 06 de abril de 2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
20211109_101401

 Ciutadans en Diputació demanarà a la Generalitat que autoritze immediatament els vols contra els mosquits, tal com han sol·licitat 13 municipis de la província. La formació taronja mostra la seua preocupació per la gran proliferació de larves després del recent episodi de pluges, que ja afecta a 87 municipis i que podria afectar de ple a la imminent campanya de Setmana Santa.

La portaveu de Ciutadans en la Diputació, Cristina Fernández, ha subratllat que "Sanitat ha d'actuar ja i autoritzar les fumigacions aèries, tal com han sol·licitat aquestes poblacions. Estem davant una tempesta perfecta, les fortes pluges recents i unes temperatures que el pròxim cap de setmana aconseguiran els 25 graus en tota la costa. És el clima perfecte per a la proliferació del mosquit "tigre".

La pròpia conselleria de Sanitat és la que ha detectat larves en marjals de 6 de cada 10 municipis de la província, és una xifra molt preocupant. i hem de ser més àgils abans que siga tard. És molt el que ens juguem per Pasqua a nivell turístic i no podem arriscar-nos al fet que els nostres visitants es troben una vertadera plaga.

Cristina Fernández ha recordat que "cada any es repeteixen aquesta classe de problemes i quan es posa remei és massa vesprada. La imatge que es dona de la nostra província és penosa i això afecta cada vegada més al turisme. Entenem que són els tècnics els que han de marcar el protocol a seguir, però també s'ha d'escoltar les opinions dels alcaldes que coneixen a la perfecció el seu territori. Molts d'ells ja ens estan advertint que si no s'autoritzen els vols, les fumigacions arribaran tard i malament. Tot el que fem bé ara en la lluita contra el mosquit, el tindrem avançat per al període estival".

Te puede interesar
Lo más visto