Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Generalitat convoca els premis a les millors Fogueres 2022

Els guardons, dotats amb un total de 25.000 euros, es concedeixen a les millors fogueres grans de la província d'Alacant i a l'artista de la foguera guanyadora de la secció Especial de la ciutat d'Alacant

Cultura 06 de abril de 2022 Redacció Redacció
IMG-20220406-WA0032

Presidència de la Generalitat va crear aquests guardons en 2018, mitjançant el decret 12/2018 d'11 de juny, per a potenciar el patrimoni sociocultural alacantí i reconéixer a les entitats o associacions creadores de les millors fogueres grans de la província d'Alacant, així com a la persona artista de la foguera guanyadora de la secció especial de la ciutat d'Alacant.

Tal com estableix el decret, la Federació de Fogueres de la ciutat d'Alacant, així com les entitats corresponents dels municipis i els ajuntaments que celebren aquestes festes, atorguen els respectius premis per la construcció de les millors fogueres grans en reconeixement a l'esforç de les associacions creadores dels monuments. D'aquesta manera, la Generalitat concedeix els seus guardons a les fogueres que han resultat guanyadores en cada edició.

Tant la Federació de Fogueres de la ciutat d'Alacant com les entitats o ajuntaments competents tindran un termini de dos mesos a partir del dia 24 de juny, festivitat de la festa de Sant Joan, per a notificar quins han sigut les fogueres guanyadores en l'edició fogueres 2022 a Alacant ciutat i respectius municipis de la província d'Alacant, així com la persona artista de la foguera guanyadora de la categoria especial de la ciutat d'Alacant.

Quanties econòmiques

Cal destacar que, tal com recull la convocatòria, l'associació o entitat guardonada amb el Premi President a la Millor Foguera de categoria Especial rebrà 5.000 euros. Així mateix, els Premis Generalitat destinaran 5.000 euros a la persona artista de la foguera de categoria Especial seleccionada, mentre que les millors fogueres per categories de la ciutat d'Alacant rebran 1.000 euros cadascuna.

Els Premis Generalitat a les fogueres en municipis de més de 20.000 habitants estan dotats amb 1.000 euros i els Premis Generalitat a les millors fogueres en municipis de la província d'Alacant de menys de 20.000 habitants tenen una dotació individual de 500 euros.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter