Renau destaca les mesures en matèria d'energia impulsades pel govern de Pedro Sánchez per a abaratir el preu de la llum

El diputat en el Congrés i vicesecretari general de la CEP reivindica les accions preses per a "l'estabilitat, la prosperitat i la seguretat" de l'ocupació i les famílies

Economía 06 de abril de 2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
Germán Renau

El diputat en el Congrés i vicesecretari general de PSPV-PSOE de la província de Castelló, Germán Renau, ha destacat les mesures en matèria d'energia impulsades pel govern de Pedro Sánchez per a abaratir el preu de l'electricitat, i que estan incloses en el paquet d'ajudes del Pla de Xoc de Resposta a la Guerra. Renau ha assenyalat que les mesures té com a objectiu "protegir les famílies i les empreses" així com "preservar al màxim la senda de creixement i creació d'ocupació ja iniciada". "Són accions que des del partit socialista reivindiquem i que s'han pres amb sentit d'Estat, per l'estabilitat, la prosperitat i la seguretat", ha afegit.

El també portaveu d'Energia en el Congrés ha detallat que entre aquestes mesures està l'actualització del règim retributiu específic de la producció d'energia elèctrica a partir de fonts d'energia renovables, cogeneració i residus, "la qual cosa comporta una rebaixa en el 2022 de càrrecs del sistema elèctric fins al 55%, per 1.800 milions d'euros". A més, s'estén fins al 30 de juny el mecanisme per a reduir l'excés de beneficis en el mercat elèctric causat per l'elevat preu de cotització del gas natural en els mercats internacionals, amb unes certes modificacions per a reforçar la seua eficàcia i adaptar-lo a les directrius europees.

Renau també ha reivindicat el suport de la Comissió Executiva Provincial (CEP) a la política energètica del govern d'Espanya presidit per Pedro Sánchez, "pel seu compromís amb la seguretat de subministrament, la gradual reducció de cost als consumidors, la cobertura als consumidors més vulnerables amb la creació del bo social tèrmic i el reforç del bo social elèctric".

Cal assenyalar que Espanya i Portugal també han presentat a la Comissió Europea una mesura excepcional i temporal, de fixació d'un preu de referència del gas que s'utilitza per a la producció d'electricitat, i s'aprovaran altres mesures reguladores per a fomentar i accelerar el desplegament d'energies renovables, l'estalvi energètic i garantir el subministrament energètic.

Te puede interesar
Lo más visto